bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další případ „Holland“? Frustrovaný Corrado si rýpl do Babcocka

16. prosince 2016, 10:15

David Jahoda

Nedávno si na svou malou vytíženost v Torontu postěžoval útočník Peter Holland, údajně nepasoval do krámu trenérovi Maple Leafs Mikeu Babcockovi. Vedení kanadského celku vše vyřešilo výměnou, Holland putoval do Arizony. Zdá se ale, že po pár dnech budou muset v Torontu řešit něco obdobného. V podobné pozici jako Holland je obránce Frank Corrado, který si nijak nebral servítky a o své situaci se rozpovídal do médií.

O některých trenérech se říká, že prosazují své oblíbence. Podobné téma se v poslední době točí okolo hlavního kouče Toronta Mikea Babcocka. Všeho po krk už měl útočník Peter Holland, který může děkovat za vysvobození v podobě přesunu do Arizony (více o tématu zde). Nyní bouchly saze i v dalším hráči, který podle vše nepatří zrovna mezi vyvolené Babcockovi muže. Jde o třiadvacetiletého obránce Franka Corrada.

Zadák, který je dokonce rodákem z Toronta, odehrál v minulé sezoně za Leafs 39 utkání, v nichž si připsal šest bodů za jeden gól a pět asistencí, před aktuálním ročníkem pomýšlel na vylepšení své pozice v defenzivní řadě kanadského mužstva. Jenže to se neděje. Corrado odehrál v dosavadním průběhu sezony jen jedno utkání, a to 12. prosince proti Pittsburghu. Do tohoto utkání a následně i po něm vysedává na tribuně jen jako zdravý náhradník.

„Každý z naší obrany dostal nějakou šanci kromě mě,“ vypustil ze sebe páru Frank Corrado. „Strašně rád bych hrál, měl jsem dobrý předsezzoní kemp, během léta jsem přibral deset kilo (svalové hmoty). Obětoval jsem toho spoustu, abych získal místo, které tu ale možná pro mě ani vůbec nebylo. Jsem si jistý, že Hollyho (Peter Holland) situace byla podobná. Je to teď opravdu frustrující,“ řekl hráč, jehož do NHL draftoval Vancouver.

Carrado má Lamoriellovu přízeň 

Carrado je opravdu v nezáviděníhodné situaci. Trenér Babcock mu příležitost podle všeho hned tak nedá a poslat ho na farmu? Generální manažer Toronto Lou Lamoriello prý nechce riskovat, že by jej ztratil bez náhrady. Corrado by totiž před působením v AHL musel projít listinou nechráněných hráčů, z něhož si jej Toronto mimochodem stáhlo, když o něj Vancouver přestal jevit zájem. Paradoxní na celé situaci je, že samotný Lamoriello se jej zbavovat nechce.

„Mluvil jsem s Louem (Lou Lamoriello), v mé situaci mě podpořil. Řekl mi, že se mu líbím a že mě v Torontu chce. Měl jsem hned lepší pocit, ale v závěru sestavu stejně určuje trenér, a pokud vás trenér nemá rád, prostě nehrajete. A to je přesně to, kde se momentálně nacházím,“ doplnil Frank Corrado.

„Pokud vás trenér nemá rád, prostě nehrajete.“

Projeví někdo o Corrada zájem? Rozhodne se Lamoriello zariskovat a přes listinu nechráněných hráčů jej pošle na farmu? Nebo dojde v celé situaci ke zvratu a Babcock přece jen dá Corradovi v kádru Leafs pořádnou šanci. Odpovědi na tyto otázky by samotný obránce jistě co nejdříve rád znal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.