bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další německá hvězda na obzoru? Draisaitl je inspirace, říká Dominik Bokk

18. dubna 2019, 15:19

Matěj Hodoval

Německý hokej je na vzestupu. Aktuálně mezi elitou vyčnívá především edmontonský Leon Draisaitl, nicméně také v mladších věkových kategoriích mají Němci několik zajímavých talentů s cílem dostat se do National Hockey League. Možná nejžhavější adept je devatenáctiletý Dominik Bokk.

Dominik Bokk byl St. Louis Blues draftován v prvním kole uplynulého výběru jako celkově pětadvacátý hráč. Následně s ním Bluesmani podepsali vstupní nováčkovský kontrakt 

„Bylo to skvělé. Byl jsem tam s rodiči a strávili tam několik hezkých dní. Samozřejmě to byl neskutečný moment, když mě draftovali. Vždy to byl můj sen mít šanci zahrát si NHL. Úžasná zkušenost,“ vypráví svou zkušenost s draftem talentovaný Němec.

Jeho Blues aktuálně bojují v prvním kole vyřazovací části s Winnipegem. „Jistě, že jim fandím. Sleduji sestřihy, protože hrají v noci, kdy já potřebuji spát, ale pokaždé sleduji sestřihy,“ říká Bokk, který si naopak plní v Karlových Varech reprezentační povinnosti v dvojzápase s Německem.

Uvidíme v následující sezoně rodáka ze Schweinfurtu v dresu Blues? S vedením pravidelně komunikuje. „Ano, mluvil jsem s nimi. Oni se vždy zajímají o to, jak se mi daří. Sledují moje zápasy a vidí, v čem jsem dobrý a kde mám naopak nedostatky. Jsem s nimi v kontaktu.“  

Němečtí mladíci dokázali postoupit na juniorské mistrovství, které se na přelomu roku bude konat v Ostravě a Třinci. Zúčastnil by se Bokk šampionátu, nebo by raději hrál v National Hockey League? „Preferoval bych NHL,“ neváhal mladík s odpovědí. 

Právě v nejlepší hokejové soutěži světa hraje i jeho krajan Leon Draisaitl, jenž má za sebou z individuálního hlediska famózní ročník. „Rozhodně je to inspirace. Vstřelil padesát gólů, to se moc často německým hráčům nestává. Pro mě bylo skvělé vidět ho hrát, je to velký lídr,“ obdivuje svého kolegu devatenáctiletý útočník.

Bokk odehrál poslední dvě sezony ve Švédsku, kde nastupuje v dresu Växjö.A angažmá v SHL si pochvaluje. „Je to výborná soutěž. Odehrál jsem dobrý rok, hodně jsem se naučil. Byla to moje první celá sezona v profesionální lize a dospělém hokeji. Velmi dobrá soutěž. Myslím si, že mě určitě může na NHL připravit. Podívejte se na Eliase Petterssona, který udělal takový krok ze stejného týmu, za jaký já hraji,“ tvrdí. 

Nadějný křídelník v letošní sezoně odehrál za Växjö Lakers 47 utkání s bilancí osm branek a patnáct gólových asistencí. Ve vyřazovací části přidal ještě šest startů a tři kanadské body (2+1). Ačkoliv má za sebou velmi solidní ročník, prostor na zlepšení rozhodně vidí. „Vždy se můžete zlepšovat. Já osobně musím zesílit, obecně i na puku. Být silnější. Na všem pracuji,“ hlásí Dominik Bokk.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.