bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další možná posila pro farmu, MacDonald je u Flyers nechtěný

6. října 2015, 8:00

Vojtěch Balon

Zdá se, že nezáviděníhodné dilema (příliš mnoho obránců s jednocestnou smlouvou, ale příliš málo těch kvalitních) v defenzivním valu svého mužstva generální manažer Philadelphie Ron Hextall definitivně vyřešil. Na listinu nechtěných hráčů totiž umístil Andrewa MacDonalda – především tedy jeho toxický kontrakt.

MacDonald se směle může řadit do společnosti hráčů, kteří na to, kolik berou, předvádějí zoufalé výkony. A stejně jako jeho “souputníci” jako edmontonský Nikita Nikitin či útočník Černých jestřábů Bryan Bickell na svůj plat doplatil umístěním k zařazení. Dva jmenované si žádný ze zbývajících devětadvaceti celků nevybral a tak skončili na farmách, stejný osud zřejmě potká i rodáka z kanadské provincie Nové Skotsko.

Devětadvacetiletý bek měl přitom ještě před dvěma lety našlápnuto k tomu, aby byl zapsán do kronik a myslí hokejových příznivců jako kvalitní, nadstandardní a spolehlivý hráč. Vše se změnilo v létě 2014, kdy MacDonald po pouhých 19 odehraných zápasech za Flyers podepsal ve Philadelphii pohádkovou šestiletou smlouvu s průměrnou stropovou zátěží 5 milionů dolarů.

Hned zkraje nadcházejícího ročníku si poranil koleno a po svém návratu už připomínal jen svůj stín. V rozehrávce kupil jednu chybu za druhou, nároční příznivci Philly se mu povětšinou vysmívali a konec sezóny – když se lámal chléb – MacDonald proseděl pouze v pressboxu. Flyers bez něj byli lepším týmem.

Nadějné vyhlídky neměl někdejší elitní blokař střel ani před právě startující sezónou. Hextall sice vyměnil do Arizony dalšího kritizovaného zadáka Nicklase Grossmanna, před březnovou uzávěrkou přestupů ale přivedl Radka Gudase a v létě podepsal i zkušeného ruského reprezentanta Medveděva. Philadelphia navíc momentálně disponuje jednou z nejširších zásob talentovaných mladíků v lize, z nichž klepou na dveře National Hockey League především Shayne Gostisbehere, Ivan Provorov, Sam Morin či Robert Hägg.

Kolik tím vlastně Flyers ušetří pod platovým stropem? Na první pohled zanedbatelných 950 tisíc dolarů, takový prostor se však určitě bude tuze hodit. Kdyby si MacDonalda během dneška nějaký tým z listiny waivers stáhl, hradil by jen polovinu jeho mzdy, podle ligových pravidel by mu tak klubový majitel Ed Snider vyplácel 2,5 miliónu ročně za to, aby nehrál za Flyers. Taková možnost je však spíše utopická, připomeňme, že MacDonald má platnou smlouvu ještě na další čtyři roky. I oněch zbylých 2,5 miliónu ročně za tak dlouhé období je na hráče jeho kvalit přeci jen více než požehnaně, při vší úctě ke zkušenému zadákovi.

S trochou nadsázky můžeme říct, že farmářská AHL už se těší na další velké jméno.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.