bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další komplikace pro Pens, Hörnqvista ze hry vyřadí dlouhodobé zranění

4. listopadu 2019, 8:45

Ondřej Mach

Sotva se Tučňáci vzpamatovali z početné marodky, už se její stavy zase navyšují. Patric Hörnqvist si v sobotním klání přivodil zranění v dolní polovině těla a na ledě se nějakou dobu neobjeví. Klub umístil švédského forvarda na listinu zraněných hráčů.

Mužstvo trenéra Mikea Sullivana zdravotní problémy sráží už od startu nového ročníku. Hned ve druhém utkání proti Blue Jackets se zranil Jevgenij Malkin, jedna z největších hvězd týmu. Postupně však přibývali další, namátkou Bryan Rust, Alex Galchenyuk nebo Nick Bjugstad.

Prostor v sestavě tak dostali mladí hráči z farmy, kteří si vedli více než dobře. Tučňáci dokonce vyhráli pět utkání v řadě a pomalu se začali připravovat na návrat marodů. V sobotním duelu proti Edmontonu už na led dokonce vyjel i Malkin.

Kromě porážky 1:2 po prodloužení s Oilers ale Pittsburgh přišel o Hörnqvista, jenž v poslední třetině odehrál jen čtyři střídání a v nastaveném čase do hry nezasáhl vůbec. Organizace v neděli oznámila, že jeho zranění je dlouhodobějšího rázu a umístila ho na listinu zraněných hráčů.

Absence rodáka ze Sollentuny bude jistě znát, vždyť v dosavadních čtrnácti odehraných utkáních vstřelil pět branek a přidal pět asistencí. Kromě toho je velmi důležitým článkem přesilovky Tučňáků.

Jeho místo v sestavě patrně zaujme navrátivší Bryan Rust. Sedmadvacetiletý útočník, který zatím odehrál jen tři zápasy, už ve druhé formaci v neděli trénoval.

Hörnqvist v dresu s tučňákem na hrudi nastupuje šestou sezonu, předtím hrál za Nashville Predators. V National Hockey League dosud odehrál 732 utkání, vstřelil 226 gólů a zapsal 458 bodů.

Penguins v pondělí čeká další duel na ledě Bostonu. Uspějí i bez Hörnqvista?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.