bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další klenot - Vincent Trocheck. Máme moc dobrých hráčů, říká kouč Panthers

8. února 2016, 17:40

Jiří Lacina

Pozornost zaujal už v úvodním duelu sezóny, kdy zaznamenal body 4 body (1+3). Boduje ale i v posledních zápasech. Dvakrát, dvakrát, třikrát… Florida možná aktuálně nemá lepšího hráče. V posledních pěti zápasech zaznamenal 9 bodů (5+4) a znovu tak ukázal zbytku NHL, jak obrovsky kvalitní a bohatá je současná soupiska Panthers.

Florida, to je hotová přehlídka talentů. Sbírka perspektivních hráčů pod 25 let. Jonathan Huberdeau – trojka draftu 2011. Saša Barkov – šikula, kterého označil Jágr za nejlepšího hráče současné Floridy a který už prý po vzoru učitele trénuje s olověnou vestou. Aaron Ekblad – jednička draftu 2014, jež šokovala vyzrálým projevem na pražském mistrovství světa a kterou nazval kolega David Baláš nedávno Panem nepostradatelným.

To pořád není všechno. Ještě je tu Nick Bjugstad, svázaný s Panthers dlouhodobou smlouvou. Disponovaný střelec Brandon Pirri. Nebo od této sezóny nově univerzální šikula Reilly Smith. A jen tak mimochodem, se 17 góly je tu ještě nejlepší střelec mužstva Vincent Trocheck!

 „Je velmi důležitou součástí našeho týmu,“ vyzdvihl před pár dny Trocheckův význam trenér Gerard Gallant. „Je tu samozřejmě pět nebo čest chlapů, kteří jsou také ohromně důležití. Když vyhrajete, nikdy to není zásluha tří, čtyř hráčů, vždycky je to o týmu. Je to dobrý hráč a my víme, že umí dělat body.“

Body ale nejsou to jediné, čím Trocheck přispívá. „Vidím chlapa, který maká tvrdě na obou koncích kluziště, je to kompletní hráč!“ vysekl dvaadvacetiletému útočníkovi poklonu kouč.

Zlepšení přichází se zkušenostmi

V NHL kroutí teprve třetí sezónu a to toho v předešlých dvou moc nestihnul. Předloni 20 utkání (5+3) a daleko výraznější pobyt na farmě. Loni 50 zápasů (7+15), k tomu ještě pořád několik utkání v nižší AHL. Teprve letos se zřejmě natrvalo usadil v prvním týmu.

Pokud v minulé sezóně zvládl v padesáti duelech sedm branek, letos má po 51 utkáních 17 přesných tref. Dobrá muška z poslední doby jej vyšvihla na post nejlepšího střelce týmu Cats.

„Myslím, že s tím mají co dělat přibývající zkušenosti. Zapracoval jsem na hodně aspektech své hry,“ řekl Trocheck v sobotu. „Soustředím se víc na obrannou fázi, vytvoříte pak i víc ofenzivy. Vždycky se chcete zlepšovat a já všem v létě zapracoval. Cítím se dobře. Nechci se vznášet v oblacích, ale nechci být ani příliš dole.“

Až moc dobrých hráčů

Trocheck se stane v létě chráněným volným hráčem a klub už začíná pracovat na nové dlouhodobé smlouvě. Sám hráč dává najevo, že na Floridě rozhodně chce pokračovat. „Mám to tady rád. Líbí se mi tu, s každým v šatně vycházím. Zažíváme něco výjimečného, je tu hodně mladých kluků. Tenhle tým může fungovat skvěle dlouhou dobu.“

Trocheckova rychlost zatím skvěle doplňovala útok s Jussim Jokinenem a Reillym Smithem. Poslední dobou jej sice trenér v rámci změn v sestavě zkoušel i vedle Jaromíra Jágra, s nímž se mu mimořádně povedlo utkání s Detroitem, jinak ale pořád patří především do této formace.

„Rozumíme si. S Jokinenem hraju dlouho. Smith může hrát s kýmkoli. Tvrdě maká, je hodně šikovný. Dokáže posílat puky do sítě, ať hraje kdekoli…“ chválí své kumpány z útoku rodák z Pittsburghu.

Florida tak stojí před skutečně roztomilým problémem. Jak všem nadělit prostor na ledě, aby byli spokojení. Jaromír Jágr přestal nedáno nastupovat na delší dobu v první přesilovkové pětce, kde jej nahradil Nick Bjugstad. Po povedeném utkání s Detroitem hrál v sobotu proti Pittsburghu na přesilovce nejvíc. Složení jednotlivých formací se mění.

Kouč zkrátka musí improvizovat a Trocheckovu lajnu staví vysoko, možná na úroveň první všeobecně velebené řady Huberdeau – Barkov - Jágr. „Máme tu dva útoky, které jsou pro mě top,“ říká Gallant. „Líbí se mi oba. Máme vážně hodně dobrých hráčů, což je ale docela příjemný problém,“ kvituje dvaapadesátiletý kouč.
 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.