bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další hvězda do New Jersey! Devils získali Guseva a podepsali ho na dva roky

29. července 2019, 23:50

David Jahoda

P. K. Subban, Wayne Simmonds, jednička nedávného draftu Jack Hughes a teď i ruská raketa Nikita Gusev. Tým New Jersey Devils staví tým, který bude v nadcházejících letech nahánět strach.

S ruským šikulou se na prodloužení kontraktu nedokázali dohodnout představitelé Vegas Golden Knights, proto sáhli k výměně. Devils s Gusevem ihned podepsali dvouletou smlouvu v hodnotě devíti milionů dolarů (průměrný roční plat 4,5 milionů dolarů). Na dresu bude nosit své oblíbené číslo 97.

Devils za 27letého rodáka z Moskvy poslali do města hříchů volbu ve třetím kole draftu roku 2020 a volbu ve druhém kole draftu o rok později. 

Práva na Guseva patřila v NHL původně Tampě Bay, která si jej v roce 2012 vybrala jako svou poslední volbu draftu – v sedmém kole z celkové 202. pozice. V průběhu expanzního draftu ale Lightning výměnou přesunuli jeho práva do Las Vegas.

Poté, co mu letos na jaře skončila sezona v Petrohradu, podepsal se Zlatými rytíři roční nováčkovský kontrakt. Záměr? Aby stihl pomoct Vegas ve vyřazovací části. Nakonec se ale s týmem jen připravoval, do zápasů nezasáhl. I vinou toho, že nejnovější člen nejlepší hokejové ligy světa neprošel hned přes první kolo, kde narazil na San Jose.

Od té doby vedli představitelé Golden Knights v čele s generálním manažerem Georgem McPheem o prodloužení Gusevovy smlouvy dlouhá jednání. Řeč obou stran se ale celou dobu rozcházela, a tak vše vyvrcholilo tím, že práva na chráněného volného hráče cestovala o dům dál. 

„Udělali jsme to nejlepší, abychom se přizpůsobili Nikitovi a jeho finančním požadavkům. Nakonec se nám to ale nepovedlo,“ mrzí McPheeho. „Je to dobrý člověk a dobrý hráč a my mu přejeme, ať se mu v New Jersey daří,“ dodal boss Golden Knights pro NHL.com.

Gusev byl v posledních letech jedním z nejlepších hokejistů KHL. Zejména poté, co v průběhu sezony 2015/16 přestoupil z Chanty-Mansijsku do Petrohradu. V základní části minulého ročníku dokonce s 82 body (17+65) opanoval kanadské bodování celé soutěže. O dva roky předtím oslavil s Petrohradem i zisk Gagarinova poháru. Během své dosavadní desetileté kariéry v KHL, v níž nastupoval ještě za Chabarovsk a CSKA Moskva, nasbíral dohromady 332 bodů.

Výraznou stopu si už vyšlápl i v ruském národním týmu. V roce 2017 a 2019 získal se sbornou bronz na mistrovství světa, ale hlavně zlatou medaili na loňských olympijských hrách v Jižní Koreji, kde s 12 body ovládl bodování turnaje a byl vyhlášen jeho nejlepším útočníkem. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.