bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další český elév v NHL. Každý zápas bude skvělý, těší se Martin Nečas

5. října 2017, 16:00

Jiří Lacina

Ještě o víkendu žil v nejistotě, nicméně vypadalo to nadějně. Nakonec se připojí k Filipu Chytilovi. Dva osmnáctiletí Češi uspěli na kempech svých týmů a zahájí sezónu v NHL. To už tady dlouho nebylo! Také Martin Nečas přesvědčil vedení Caroliny, aby si jej ponechalo v prvním týmu. Úvahy o návratu do Brna nebo přesunu na farmu jsou pro nadcházejících pár týdnů odloženy.

Není jediným mladým překvapením v útočných řadách Hurricanes. Spolu s ním zůstal po kempu v mužstvu také o rok starší Fin Janne Kuokkanen. Generální manažer Caroliny Ron Francis v úterý potvrdil, že se oba hráči vešli do zahajovací 23členné sestavy. Nečas byl první letošní draftovou volbou Caroliny, Kuokkanen šel loni na řadu ve druhém kole.

Místo se uvolnilo také kvůli zranění Lee Stempniaka, který byl s potížemi v horní části těla zapsán na listinu dlouhodobě zraněných. Český forvard může odehrát devět utkání, aniž by odstartoval jeho tříletý nováčkovský kontrakt. Podobně jako u Chytila bude právě tohle doba, během které musí klubové vedení udělat pro tuto sezónu již závazné a nevratné rozhodnutí.

„Každý zápas bude skvělý. Když jich bude devět, bude to super,“ těší se Nečas. „Každé utkání tady je pro mě splněným snem.“

První centr na spoustu let

Jak jsme vás informovali už o víkendu, původní profesí centr hrál během kempu také na křídle. Změnu kvitoval. Křídla mají v NHL méně obranných povinností, nemusí toho nutně tolik nabruslit, nechodí na buly. Na seznámení s NHL je tenhle post pro mladého kluka vhodnější. V dlouhodobém časovém horizontu se však Nečas nejspíš vrátí na svou obvyklou pozici.

Ron Francis od začátku kempu všechny ujišťuje, že klub nemíní nic uspěchat. Tradičně přemýšlivý chlapík určitě ví, co dělá. Ve své době patřil k nejpracovitějším a nejinteligentnějším hokejistům v NHL. S ostatními lidmi z vedení klubu prý bude Nečase sledovat „zápas od zápasu“.

„Nejdůležitější věc pro nás je, ujistit se, že činíme správně s ohledem na jeho dlouhodobý vývoj,“ říká klubový šéf. „Myslíme si, že má potenciál být naším centrem číslo jedna spoustu let.“

Až dosud mu všechno vychází snad ještě lépe, než si plánoval. „Bylo to vzrušující,“ říká k dosavadnímu průběhu přípravy Nečas. „Skvělé být tu s těmi chlapy, být součástí mužstva. Každý je tady silný a rychlý. Je to ten nejlepší hokej, nejlepší liga na světě. Musím jen hrát svou hru, nesmím se bát.“

Canes začínají sezónu v sobotu. Martin Nečas si odbude debut v NHL v domácí PNC Areně proti Minnesotě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.