bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Další Čech míří do NHL! Kempný s Chicagem podepíše roční smlouvu

24. května 2016, 13:26

Adam Bagar

Po Danielu Přibylovi míří do NHL také obránce Michal Kempný, který dle zámořských webů podepsal s Chicagem roční smlouvu na následující sezonu. O odchodu reprezentanta se hovořilo delší dobu, až nyní však jeho přesun do nejlepší ligy světa dostal reálné obrysy.

„V Omsku mi skončila smlouva, tak uvidíme. Všechno nechávám na agentovi a nevím, co se bude dít. Soustředím se na přípravu před mistrovstvím světa a abych řekl pravdu, svoje další angažmá momentálně vůbec neřeším. Ale samozřejmě vždycky jsem říkal, že zahrát si NHL je mým snem,“ přiznal Michal Kempný ještě před letošním světovým šampionátem v Moskvě a Petrohradu.

Jeho oblíbeným klubem bylo právě Chicago, za nějž hrál na oblíbené konzoli. Teď se mu jeho velký sen splní, podle zámořských zdrojů se totiž upsal šestinásobnému šampiónovi na následující sezonu a podobně jako Daniel Přibyl se tak přiblížil startu v nejlepší lize světa. O Kempného měly údajně zájem také Vancouver a Buffalo, ale nakonec padla volba právě na Blackhawks.

Jejich barvy letos hájil také Michal Rozsíval, jemuž skončila smlouva, a krátce i Tomáš Fleischmann. Ani podpis smlouvy však Kempnému nezaručuje, že si elitní zámořskou soutěž zahraje, místo v kádru si bude muset vybojovat na přípravném kempu. Klub zatím o jeho příchodu mlčí, oficiálně by mělo být vše potvrzeno během několika dní. Roční kontrakt mu prý vynese 575 až 925 tisíc dolarů.

Pětadvacetiletý zadák ještě loni hrál za Kometu, letos však sbíral zkušenosti v ruském Omsku a stal se klíčovým obráncem českého národního týmu. Trenér Josef Jandač ho dokonce zařadil na soupisku pro Světový pohár, který se v září koná v Torontu. "Michal je pohyblivý bek, dobrý v ofenzivě i defenzivě. Jeho největší přednosti jsou vedení puku, všestrannost a dobré bruslení," řekl manažer Stan Bowman.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.