bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas s Edmontonem potřebují zabrat, dva body ale může brát jen jeden

18. listopadu 2017, 16:45

Petr Sumbal

Pořádná porce hokeje čeká fanoušky v sobotu večer a později také v noci na neděli. Před půlnocí zahájí program hned pět zápasů.

19:00 Philadelphia Flyers – Calgary Flames

Utkají se spolu dva týmy, které se zatím pohybují na hranici elitní osmičky ve svých konferencích. Calgary je osmé, Philadelphia jedenáctá. Calgary naposledy schytalo debakl 2:8 od Detroitu a nenavázalo tak navázat na předchozí povedené výkony proti St. Louis (7:4) a znovu Detroitu (6:3). Navíc pro dnešní zápas přijde o svého třetího nejproduktivnějšího hráče Mattewa Tkachuka, který si odsedí jednozápasovou penalizaci, kterou utržil za nesportovní chování v zápase s Red Wings.

Také Philadelphie nebude kompletní, bude se muset obejít bez Radka Gudase, který musí čekat na rozhodnutí disciplinární komise za zákrok ze zápasu s Winnipegem. Flyers už by potřebovali zastavit šňůru tří porážek v řadě. Na domácím ledě navíc prohráli čtyřikrát z posledních pěti zápasů.

20:00 Dallas Stars – Edmonton Oilers

Dallas ani Edmonton zatím s průběhem sezony nemohou být spokojení. Od obou se rozhodně čekalo více, než je jejich současné postavení v tabulce. Stars jsou až třináctí, Oilers ještě o jednu příčku a tři body za nimi.

Dnes tedy půjde i o to, který z těchto týmů se odrazí k lepším zítřkům. Dallas prohrál aktuálně už třikrát po sobě, naposledy navíc schytal debakl 1:6 od Tampy Bay, takže má co napravovat. Ani forma Edmontonu není skvostná, Oilers z minulých čtyř utkání třikrát odcházeli poraženi. Doma to Dallasu zatím šlape dobře, z osmi utkání prohrál jen dvě.

Naopak Edmonton se mimo domovskou arénu trápí, ještě z osmi pokusů ani jednou nevyhrál v základní hrací době. Dallas doma naposledy s Edmontonem prohrál 2:5, předtím ho ale před svými fanoušky čtyřikrát po sobě porazil.

20:00 Ottawa Senators – Arizona Coyotes

Tento zápas bude mít celkem jasného favorita v podobě Ottawy. Ta má na kontě o dvanáct bodů více než Arizona a to přitom odehrála o čtyři utkání méně. Nicméně, Arizonu nebude smět podcenit, protože Coyotes včera poprvé v sezoně v základní hrací době vyhráli, když přetlačili 5:4 Montreal. Budou tak jistě plni zdravého sebevědomí.  Jejich vítězství přišlo po pěti prohrách v řadě.

To Senators včera podlehli Pittsburghu 1:3 a nenavázali tedy na dvě předchozí vítězství nad Coloradem v rámci Global Series ve Švédsku. Arizona bude i dnes spoléhat na své mládí, 27 z jejích padesáti gólů vstřelili hráči mladší dvaadvaceti let. Do této kategorie spadají i tři nejlepší střelci Coyotes Clayton Keller, Christian Fischer a Brendan Perlini. Keller je zároveň nejlepším střelcem všech nováčků v NHL.

21:00 Winnipeg Jets – New Jersey Devils

Winnipeg i New Jersey jsou zatím příjemnými překvapeními sezony. Jets jsou na Západně druzí, Devils na Východě třetí. Oba po osmnácti zápasech s pětadvaceti body. Jets mají přeci jen o něco lepší formu než jejich dnešní soupeř, prohrávají opravdu jen zřídka.

Dnes se budou pokoušet natáhnout sérii vítězství na čtyři po sobě. New Jersey naposledy prohrálo 0:1 po prodloužení s Torontem, dnes by raději navázalo na předchozí výhru 7:5 proti Chicagu. New Jersey patří mezi nejlepší týmy na ledech soupeřů v celé NHL, bodovalo osmkrát z devíti utkání.

Proti Winnipegu to ale nebude mít vůbec snadné, ten zase naopak před svými fanoušky prohrál bez bodů jen dvakrát. Pokud bychom se podívali na výsledky posledních utkání těchto dvou soupeřů, které se odehrály v Bell MTS Place, museli bychom favorizovat Winnipeg. Ten totiž pokořil Devils na svém ledě ve čtyřech z posledních pěti střetnutí.

22:00 Los Angeles Kings – Florida Panthers

Posledním z večerních utkání našeho času bude střetnutí mezi týmy z opačných konferencí i opačných pólů tabulky. Los Angeles se drží na třetí příčce Západní konference, a to i  přes to, že už čtyřikrát v řadě vyšlo bodově zcela na prázdno.

Florida je na východě předposlední a má jen šestnáct bodů, což je o osm méně než mají Kings. Ale nálada momentálně není u Panthers nijak špatná, protože poslední dvě utkání dokázali vyhrát. Naposledy po dobrém defenzivním výkonu porazili 2:0 San Jose. Los Angeles dnes nutně potřebuje napravit dojem, svým fanouškům se má za co omlouvat. Před jejich zraky totiž prohrálo už šestkrát po sobě.

Naposledy nestačilo 1:2 na Boston. Když si ale Kings vzpomenou na posledních osm utkání na ledě domovské Staples Centre proti svému dnešnímu soupeři, mohou si věřit. Až na posední zápas totiž vždy Panthers porazili.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.