bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas přidal do skládačky zkušené dílky. Přišel čas získat Stanley Cup?

14. července 2019, 16:50

Martin Schwarz

Kromě New Jersey nebo Colorada po letošním draftu a trhu s volnými hráči významně posílil ještě jeden tým: Dallas Stars. Texaský klub vyztužil jak útočný, tak obranný post, ve všech případech přivedl do sestavy další zkušené tváře. Když teď pohlédnete na soupisku Hvězd, musí vás napadnout otázka, jestli právě tohle není složení, které by mělo útočit na Stanley Cup. Dost možná ano a v organizaci se tím nikdo netají.

Dallas Stars svůj zatím jediný Stanleyův pohár získali v roce 1999 a fanouškům nezbývá, než z tehdejšího úspěchu vyžít dodnes. Přestože jejich oblíbený tým měl v novém tisíciletí mnohokrát silnou podobu a vypadal našlapaně, často nedokázal potvrdit papírové předpoklady. Jinak tomu nebylo v posledních pěti letech, během nichž Stars podepsali řadu velkých jmen ze Severní Ameriky i Evropy.

Tučné kontrakty nestačily. Několik borců, do nichž generální manažer Jim Nill vložil důvěru, zklamalo a zanedlouho mávalo Texasu na rozloučenou. Jako příklady vyberme třeba finského brankáře Anttiho Niemiho nebo talentovaného útočníka Valerije Ničuškina, který nechytil v klubu za pačesy ani druhou šanci a po sezoně bez jediného gólu jej Stars vyplatili ze zbytku kontraktu.

Stratég Nill toho v předchozích ročnících každopádně udělal víc dobře než špatně. A v nastoleném trendu pokračoval i letos. Během června přidal do hokejové skládačky cenné dílky, ve které příznivci mančaftu nejspíš ani nedoufali. Za největší majstrštyk je považován podpis nyní už bývalého kapitána San Jose Joe Pavelskiho (smlouva na tři roky za 21 milionů dolarů). Pozitivní ohlas vzbudila i jednoletá spolupráce s vítězem Stanley Cupu Coreym Perrym a smlouva na stejně dlouhou dobu se slovenským obráncem Andrejem Sekerou. Právě tihle tři borci mají být klíčem k cestě Dallasu na úplný vrchol.

Perry přišel za pohárem

Co se mi teď na našem týmu líbí, je vyváženost mladíků se zkušenými borci,“ komentoval aktuální situaci manažer Nill. „Získali jsme hokejisty, kteří vědí, co to znamená být lídrem a umí vyhrávat. Pokud je dobře propojíme s našimi zelenáči, tak vznikne velmi dynamický výběr,“ nepochyboval.

Díky parádní práci Jima Nilla tak Hvězdy pravděpodobně vůbec nepocítí odchody Matse Zuccarella, Tylera Pitlicka, Jasona Spezzy, Marca Methota nebo již zmíněného Ničuškina. V popředí by totiž kromě posil Pavelskiho a Perryho měli i nadále stát dosavadní tahouni Jamie Benn a Tyler Seguin. Když je od modré čáry zodpovědnou hrou podpoří ofenzivní beci John Klingberg s Miro Heiskanenem a defenzivně laděný Andrej Sekera, měli bychom minimálně v sezoně 2019/2020 sledovat nebývale silný Dallas. A nezapomínejme, že v brankovišti stojí zkušený dlouhán Ben Bishop.

Chci vyhrát další Stanley Cup, to je můj největší cíl a důvod, proč jsem si vybral právě Dallas,“ sdělil novinářům dlouholetý tahoun Anaheim Ducks Corey Perry. „Stars mají všechno, co si u dobrého hokejového týmu umím představit. Jsou na cestě k dosažení opravdu dobrých výsledků a já chci být u toho.“

Dallas Stars v posledním play-off skončili těsně před branami finále Západní konference, pozdější vítěz Stanley Cupu ze St. Louis je vyřadil až v prodloužení sedmého utkání druhého kola. Organizace i její příznivci však věří, že se brzy podaří udělat další krok kupředu a že již příští rok na jaře Texas uvidí velké finále. Podle některých odborníků ze zámořských hokejových serverů má Dallas k reálnému útoku na Stanley Cup zhruba tři roky, pak může dojít k výraznější obměně kádru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.