bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas po špatném začátku zpět ve hře. Dokáží Stars dokráčet až do play-off?

15. listopadu 2019, 16:00

Jiří Michal

Když Dallas na jaře vyřadil v prvním kole play-off západní konference Nashville, pro mnohé se jednalo o pořádný šok. Dallas byl jednoznačně pasován do role outsidera, kterou však na ledě nepotvrzoval. Predators padli v poměru 2:4 na zápasy a na rozjeté Stars čekalo St. Louis, které taktéž zaskočilo favorizovaný Winnipeg a dál už tento příběh všichni známe. I přesto Dallas byl poražen až v sedmém utkání celé série a kdo ví, co by se stalo, kdyby právě osudný sedmý zápas připadl na stranu texaského klubu.

I do nové sezony si funkcionáři z Dallasu kladli cíle co nejvyšší. Z volných hráčů generální manažer Jim Nill přivedl bývalou ikonu Anaheimu, která nedávno odehrála 1000. zápas v NHL, Corey Perryho. Tento tah vzbudil spoustu otázek, zda se nejedná o výstřel do prázdna, jelikož kanadský 34-letý útočník byl v loňské sezoně dlouho zraněný a v 31 zápasech dokázal získat pouze 10 bodů (6+4). V předešlých sezonách však disponoval zisky okolo hranice 50 kanadských bodů, a tak vedení Dallasu doufá, že Perry dokáže najít svůj ztracený um. V probíhajícím ročníku prozatím naskočil do 13 duelů, ve kterých si připsal 4 body (2+2), což v novém působišti nejsou úplně nejhorší čísla.

Jako další volný hráč přišel do Texasu Joe Pavelski, bývalý kapitán San Jose. Od něj se ze všech posil očekával snad největší přínos, jelikož zastával roli tahouna Sharks, jak v základní části, tak v play-off. Těžko říct, zda-li opravdu všechna očekávání tamních fanoušků dokázal americký reprezentant naplnit. Aktuálně má na svém kontě 10 bodů (5+5), co je však zajímavé, je pohled na střelecké záznamy hráče. Loni v 75 utkáních Pavelski vyslal na soupeřova brankáře 188 střel, letos má zatím ve statistikách pouze 35 z 19 utkání. Pokud by pokračoval stejným tempem, jeho číslo by se dostalo někam na hranici 140 střel s porovnáním loňské sezony, která byla navíc v jeho střeleckém podání nejslabší.

I přes posílení kádru celému vedení Stars zhořkl po startu sezony úsměv na tváři. V prvních zápasech se sice nejednalo o žádné debakly, ve většině případů o prohry s handicapem jednoho gólu, čemu je to však platné, když Dallas z prvních 9 utkání vytěžil pouhé 3 body? Dva týdny po začátku nového ročníku tak bylo v texaském klubu všem jasné, že pokud se něco nezmění, na zopakování postupu z předešlého ročníku můžou zapomenout. Největší pokrok udělal tým v obranné hře, na kontě má nejméně obdržených branek z celé NHL, což dokazuje i velmi solidní průměr obou brankářů. Ben Bishop, dosavadní jednička, (2,12 gólu na zápas) patří i ke špičce gólmanů celé NHL, v úspěšnosti zákroků momentálně figuruje na 5. místě s 93%, co se týče počtu obdržených branek na jeden zápas drží 3. příčku.

Od 19. října tak Dallas prohrál pouze jednou, z toho jednou zapsal alespoň bod za prohru po základní hrací době. Situace již jistě začíná být o něco růžovější a Dallas nadále stoupá tabulkou. V tuto chvíli po noční výhře drží osmou pozici. Tým za lepšími výsledky táhne kanadský forward Tyler Seguin, který v posledním zápase přeskočil až překvapivě vysoko postaveného Fina Roopeho Hintze, kterému po sezoně vyprší tříletý nováčkovský kontrakt. Seguin má momentálně na kontě 13 bodů (4+9). Hintz má o bod méně. V porovnání s minulou sezonou, kdy nasbíral během 58 utkání 22 bodů, je dvaadvacetiletý útočník skvělá akvizice do budoucna.

Pokud tedy bude výkonnost kádru Jima Montgomeryho nadále stoupat a udrží si určitý lesk a svěžest, budou hokejisté z Texasu silným kandidátem na postup do vyřazovacích bojů. Sílu celku v nočním utkání poznal Vancouver, které skončilo v poměru 4:2 pro dallaský celek. Z posledních 11 střetnutí Stars dokázali zvítězit 9krát a připsali 1 prohru po prodloužení, o herní vyrovnanosti a síle týmu tak jistě není žádných pochyb.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.