bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dallas pálí ofenziva. Jsme otevřeni všemu, naznačuje generální manažer změny

16. února 2019, 14:00

Jan Vojkůvka

Nebýt výborné obrany, těžko odhadovat, kde by se Dallas v této sezoně nacházel. Sedmý celek Západní konference čeká v dalších dvou měsících tuhý boj o postup do play off a pomoci mu mají především posily do útoku. Alespoň v ně věří generální manažer Jim Nill.

Stars zatím příliš změn v průběhu sezony neprovedli. Do útoku sice přivedli z Anaheimu Andrewa Cogliana, ale ten svými dovednostmi útok týmu příliš nepozvedl. V Texasu přitom moc dobře ví, že v dalších týdnech bude o výhrách či prohrách rozhodovat každá vsítěná branka, kterých doposud Dallas příliš nevstřelil.

„Jsme otevření všemu,“ řekl Nill. „Tabulka je vyrovnaná a spousta týmů vyčkává, jak se bude vyvíjet. V příštích dvou týdnech se musíme právě na tohle zaměřit,“ uvedl s tím, že pokud by Dallas začal ztrácet šance na postup do play off, nejspíš by k větším změnám na soupisce nedocházelo.

„Jsme otevřeni výměnám, pokud to udělá náš tým lepší. Jestli zůstaneme v honbě za postupem, rádi bychom tým posílili,“ zmínil. Základem by přitom bylo posílení již zmíněného útoku.

„Týmy se dostávají do play off módu. Dávat góly je teď hrozně obtížné,“ podotkl pro nhl.com generální manažer Dallasu Jim Nill. „Když se díváte na zápasy, skoro každý vypadá tak, že by mohl skončit 2:1 nebo 3:2. Vstřelit gól je hrozně těžké a myslím, že tím směrem se musíme trochu ubrat,“ doplnil.

Dallas má v této sezoně výbornou obranu. Pouze jeden tým v lize inkasoval méně branek - New York Islanders. Dallas se svými 146 inkasovanými brankami je hned na druhém místě. I díky tomu drží pozici první divoké karty v Západní konferenci.

Jenže tento úspěch je vykoupen bídným útokem. V této statistice jsou naopak jen dva týmy horší než Stars, kteří jsou v počtu vstřelených branek na 29. místě celé NHL. V 57 zápasech dali jen 145 gólů, což dělá průměr 2,54 branek na utkání. S tím se o play off bojuje hodně složitě.

Týmu nepomáhá ani fakt, že pouze čtyři hokejisté z jejich řad dokázali nastřílet dvouciferný počet gólů. Od začátku roku 2019 navíc mužstvo dalo pouze třikrát víc než tři branky. A to odehrálo 17 duelů.

„Když se nám podaří postoupit do play off, budeme hodně těžkým soupeřem. Po celou sezonu jsme v nejlepší trojce nebo pětce v nejméně obdržených gólech. Naše obrana je silná,“ řekl Nill. „Pokud bychom dokázali trochu více skórovat...“

Uzávěrka přestupů v NHL je letos 25. února. Příliš času na přemýšlení Dallasu nezbývá. S náskokem pouhých 4 bodů na devátý Vancouver se bude muset rozhodnout, jestli zkusit zariskovat a přivést zajímavou posilu do ofenzivy, nebo se o play off pokusit zabojovat s týmem, jehož útok patří k nejslabším v lize.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.