bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dahlin poprvé vyřazen ze sestavy během zápasu. Není to nic proti němu, tvrdí trenér

18. listopadu 2019, 14:05

Jiří Michal

Loňská jednička draftu, Rasmus Dahlin, byl v nováčkovském ročníku zastíněn svým krajanem Eliasem Petterssonem, který si nakonec z udělování cen odnesl prestižní Calder Trophy. Zajímavostí byl fakt, že Canucks získali šikovného Švéda až v celkové páté volbě. Obránce ve službách Buffala odehrál kompletní premiérový ročník ve slavné NHL. Ziskem 44 bodů (9+35) potvrdil předpovědi slibné budoucnosti, ve stínu Petterssona si však ceněnou trofej neodnesl. Individuální statistiky a úspěchy jsou sice jedna věc, úspěch celého týmu však ta nejcennější. Ačkoliv Buffalo nemohlo očekávat, že se z Dahlina ihned stane vůdce kabiny a dotáhne tým hned jako nováček do play off.

Kolikrát jsme mohli slyšet, že druhá sezona pro nováčka je vždy ta nejtěžší. Tento fakt se však u mladého Švéda zpočátku neprojevil. V prvních 4 zápasech nového ročníku dokázal nasbírat 6 bodů a vypadalo to, že se opravdu stane jedním z lídrů a tahounů týmu. V prvních 10 střetnutích Sabres ztratili pouze 3 body, vstup do sezony se tak svěřencům Ralpha Kruegera vydařil parádně. Následovala jedna prohra a jedna výhra, poté nastala pro kabinu Buffala doba temna. V následujících 6 utkáních nedokázali hráči ani jednou zvítězit. Ve zlepšení snad všichni příznivci doufali při švédském dvojutkání s Tampou, už jen kvůli jiné atmosféře a změně prostředí. Tak se však nestalo, dokonce i tamní oblíbenec Dahlin dokázal zapsat pouze jednu asistenci.

Již v tu dobu však byl devatenáctiletý bek bodově pasivní. Kádru se nedařilo, a tak bylo potřeba dát kabině nějaký nový impuls. To se vlastně i z části povedlo, v utkání proti Ottawě se Ralph Krueger odhodlal k odvážnému rozhodnutí. „Během posledních týdnů jsme pozorovali, že psychická pohoda týmu je na tom čím dál tím hůře. Chtěli jsme proti Ottawě zvítězit za každou cenu, rozhodli jsme se tak spolu s asistenty k vyřazení Dahlina ze sestavy. Toto rozhodnutí nebylo vůbec nijak mířené proti samotnému hráči, naším cílem bylo dát hráčům nějaký signál a povedlo se.“ Svěřil se lodivod celku novinářům.

Jestli však hráči opravdu vnímali trenérský impuls vůči nim, si můžeme jen a pouze domýšlet. V následujícím utkání byl již Dahlin zpět ve druhé obranné dvojici s konečným ice timem 20 minut během 24 střídání (pro porovnání, v utkání s Ottawou strávil na ledě 12 minut s poloviční porcí střídání). Sabres se však opět nedařilo a na ledě Chicaga padli v poměru 1:4. Je tedy opravdu potřeba pokoušet se o nějaký výstřel do tmy, než se zaměřit na opravdové problémy v týmu? Nebo snad vedení Buffala hodlá nadále pokračovat v těchto tazích? Co kdyby příště trenérský štáb posadil například nejproduktivnějšího hráče Jacka Eichela?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.