bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Dacjuk touží po návratu do Ruska. Detroit ale nechce nechat ve štychu

24. května 2016, 17:15

Tomáš Zatloukal

Jak moc má blízko Pavel Dacjuk k odchodu ze zámoří? V průběhu mistrovství světa se objevila spekulace, že ruský kapitán již má podepsaný kontrakt v Kontinentální hokejové lize, nicméně vše okamžitě vyvrátil "Pašův" agent Dan Milstein. Ten samý muž nicméně připouští, že domů to dvojnásobného vítěze Stanley Cupu a čerstvého bronzového medailistu z mistrovství světa táhne opravdu silně. Proč se tedy ještě definitivně nerozhodl?

Dacjuk je férový chlap. A tak i když by rád upřednostnil rodinu a byl na blízku dospívající dceři, nehodlá prosadit své přání "stůj co stůj". Jeho srdce se zdá býti rozpolcené, ačkoliv chce do své vlasti a za svou rodinou, nehodlá nechat Rudá křídla, klub, kde prožil kompletní kariéru v National Hockey League, zabřednout do nepříjemné situace. Tu by mohla představovat stropová zátěž jeho kontraktu.

GM Ken Holland potvrdil, že Detroit bude mít započítán Dacjukův kontrakt do platového stropu v každém případě. Je jedno, jestli brzy osmatřicetiletý útočník odejde, či nikoliv, tříletou smlouvu totiž podepsal po pětatřicátých narozeninách. Rodák z Jekatěrinburgu se chce s Hollandem sejít v prvním, či druhém červnovém týdnu a probrat s ním svou budoucnost. Co přesně budou řešit?

Půjde právě o onu stropovou zátěž, Dacjuk patrně bude chtít vědět, zda mají Red Wings případné zájemce o převzetí jeho smlouvy (a to, jak před časem informoval Peter Adler, mají, prý jde až o šest klubů). Potenciální kupec by se díky ní mohl přehoupnout přes platovou podlahu a nemusel by zaplatit ani dolar. Stejně si v minulosti vypomohli třeba  arizonští Kojoti, když převzali kontrakt Chrise Prongera.

"Pavel by chtěl odejít do Ruska, ale chce se ujistit, že Detroit má varianty, jak se zbavit jeho stropové zátěže. Chce Rudým křídlům pomoc vypořádat se s tímto problémem," potvrzuje Milstein. Dacjukův agent tak jasně naznačil, že dny jeho klienta v nejslavnější hokejové soutěži světa jsou nejspíše sečteny. Neodejde, jen pokud mu Holland oznámí, že se mu nepodaří vyměnit onen vysoký kontrakt.

A to se jeví nepravděpodobně. Jak trenérský kolektiv, tak současný kádr již počítají s tím, že se "Magic Man" nevrátí. Své kousky, tedy brilantní kličky a geniální nahrávky, bude předvádět krajanům na širokých "letištích", kde se na starém kontinentě hrává hokej. Během světového šampionátu ukázal, že se na nich rozhodně neztratí. V zámoří bude chybět, nejedno oko nezůstane suché.

NHL řekne sbohem s 918 body na kontě, dvěma prsteny pro vítěze stříbrného poháru, třemi trofejemi Franka Selkeho a čtyřmi cenami Lady Byngové. Jednoho z největších hokejových gentlemanům může za velkou louží udržet jedině on sám.  Výsledek schůzky s Hollandem se ovšem jeví předem jasný. Detroit vstoupí do nové éry, éry bez Dacjuka. Dobudou Rudá křídla i bez něj play-off?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.