bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtyři zápasy, tři góly. Martin Frk přesto míří zpátky na farmu

7. ledna 2020, 13:00

Ondřej Mach

Před ani ne dvěma týdny byl Martin Frk povolán do hlavního týmu Los Angeles Kings a o patro výš si vedl opravdu dobře. Teď se ale český útočník vrací zpátky na farmu do Ontaria, organizace se totiž na soupisku rozhodla dopsat Trevora Lewise a pro Frka na ní nezbylo místo.

Hodně dlouho čekal v probíhajícím ročníku na šanci v hlavním týmu Los Angeles. A když přišla, chopil se jí Martin Frk skvěle: vždyť ve čtyřech utkáních v dresu Kings zaznamenal český ostrostřelec hned tři branky. Ani dobré výkony a gólová produktivita ale nezabránily sešupu zpátky do AHL.

Kalifornská organizace poslala karlovarského odchovance v podstatě hned po jeho zisku z listiny volných hráčů k farmářskému celku Ontario Reign. Frk se po nepovedené sezoně v Detroitu chtěl ukázat a v nižší soutěži se mu na sebe rozhodně podařilo strhnout pozornost.

V době povolání k Los Angeles měl na kontě čtrnáct branek a devět asistencí, což z něj dělalo nejlepšího střelce Reign. Za svoje výkony byl rovněž odměněn nominací na AHL All-Star Classic. Akce se shodou okolností koná právě v Ontariu.

 

Frkovi se náramně vydařil i sezonní debut proti Sharks: San Jose vstřelil dva góly a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. V dalším utkání přesáhl jeho čas na ledě patnáct minut a ve třetím duelu se odměnil celkově třetím gólem. Naposledy za Krále nastoupil v sobotu proti Nashvillu.

Jeho místo v sestavě nyní zaujme Trevor Lewis. Dvaatřicetiletý útočník se zranil 21. prosince v Buffalu a od té doby vynechal pět klání kvůli zranění v horní polovině těla. Předtím ve třiceti zápasech zapsal šest bodů za jeden gól a pět asistencí. Zajímavostí je, že si ho Kings v roce 2006 vybrali v prvním kole jako celkově sedmnáctého.

Zpátky na farmě v Ontariu jsou kromě toho i mladíci Tobias Bjornfot a Rasmus Kupari, kteří se zúčastnili nedávného světového šampionátu juniorů v Ostravě a Třinci.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.