bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Čtrnáct gólů ve dvou zápasech. V Edmontonu je hokej zase zábava

17. března 2017, 13:00

Jiří Lacina

Je v tom trocha nevyrovnanosti, s použitím knižního slovníku by se dalo říct výsledkové rozervanosti, což bývá pro mládí typické. Trvalo to dlouho, ale s příchodem Connora McDavida začíná Edmonton konečně prodávat svůj potenciál. V polovině března tak mohou fanoušci Oilers živit naději, že si po jedenácti letech užijí play off. Co je jisté, některé zápasy je musí náramně bavit!

Oilers sice prohráli doma tři utkání po sobě, pak ale zabrali a v úterý a ve čtvrtek předvedli domácímu publiku tuze atraktivní podívanou. Nejdřív sedmička do sítě Dallasu, pak sedmička do sítě Bostonu. Zejména druzí jmenovaní přitom zažívají pod trenérem Brucem Cassidym obrození, z patnácti zápasů pod novým koučem dvanáct vyhráli a vrátili se do boje o play off. Ve čtvrtek zaznamenali pod Cassidym teprve čtvrtou porážku a byla vysoká.

Oilers nastříleli za posledních 120 minut čtrnáct branek. Aspoň sedm gólů ve dvou po sobě jdoucích domácích utkáních je kousek, který zažili místí fanoušci naposledy v prosinci 1988. Edmonton tehdy po odchodu Gretzkyho pod vedením nového kapitána Marka Messiera nejdřív rozprášil New York Rangers 10:6 a pak Quebec Nordiques 8:3.

„Chlapi se můžou cítit dobře, je to pozitivní posun na cestě vpřed,“ řekl kapitán Connor McDavid, jenž zaznamenal v utkání tři asistence. „Je důležité, že se cítíme dobře a sebevědomě. Tyhle dva poslední zápasy k tomu u některých hodně pomohly.“

Pozitivní je, že střelba branek nestojí na pár lidech. Ve čtvrtek se o sedm gólů podělilo šest střelců. „Máme čtyři lajny, které jedou,“ vyzdvihl Patrick Maroon, který měl po pěti a půl minutách na kontě dva přesné zásahy. „Není to jen o prvních dvou útocích, také třetí a čtvrtá formace pomáhá důležitými góly. Je skvělé se dívat, jak všemi útoky diktujeme tempo hry.“

Bostonští Bruins byl v Edmontonu o den dřív velebeni, protože přerušili vítěznou šňůru arcirivala z Calgary, Olejáři za to ale svého čtvrtečního soupeře nijak nešetřili. „Snaží se na vás vlítnout a vnutit vám svou hru. Proto pro nás bylo důležité vstřelit tři rychlé góly,“ řekl k úvodu utkání trenér domácích Todd McLellan.

McDavid vs Marchand

Zápas byl pozoruhodný ještě z jednoho důvodu. Přímo proti sobě se postavili dva muži z čela ligového bodování. Dlouho vedoucího Connora McDavida dostihl nejprve v týdnu Patrick Kane z Chicaga, nyní se do hry rázně vmísil také Brad Marchand z Bostonu.

Šikovný sedmadvacetiletý útočník prožívá životní sezónu a v ní právě zažívá životní týden. Po odjezdu na trip po kanadských stadiónech nejprve Boston v pondělí přehrál Vancouver 6:3, Marchand bodoval čtyřikrát (3+1). V úterý Calgary 5:2, pro Marchanda dva body (1+1). Ve čtvrtek sice porážka 4:7, nicméně pro tahouna Bostonu další tři body (1+2).

McDavid odrazil protivníkův útok třemi nahrávkami, takže jsou aktuálně oba na 79 bodech, Marchanda ale posouvá na čelo produktivity vyšší počet vstřelených branek. Patrick Kane zaostává v tento moment o dva body (77), Sidney Crosby o pět (74). Závěr sezóny bude z pohledu boje o prestižní Art Ross Trophy ještě hodně zajímavý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.