bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Crawford mimo sestavu Devils. Co s ním bude?

9. ledna 2021, 10:35

Tomáš Němčík

Šestatřicetiletý kanadský gólman se po dlouhé štaci u Blackhawks přesunul po poslední sezóně do kádru Devils. S New Jersey 9. října podepsal dvouletou smlouvu na 3,9 milionů dolarů ročně, avšak nyní není vůbec jisté, zda Crawford vůbec dres Devils oblékne v soutěžním zápase.

Corey Crawford se zúčastnil prvních dvou dní kempu Devils, které se uskutečnily na přelomu roku, poté se už na ledě z osobních důvodů neobjevil. Brankář si vzal volno na dobu neurčitou, bližší důvody zatím známé také nejsou.

Trenér Lindy Ruff řekl, že s týmem o situaci ohledně Coreyho Crawforda hovořil po pátečním tréninku.

„Díky tomu, že jsem se danou situací zabýval, některé spekulace v týmu utichly,“ začal Ruff. „Hráči se nejprve divili, ale nějaké spekulace už jsou pryč. Corey je momentálně na dovolené z osobních důvodů, to je vše, co k tomu momentálně můžeme říct.“

Někteří hráči ze současného kádru Devils se k dané situaci také vyjádřili.

„Potřebujeme mu dát prostor,“ začal Travis Zajac, který si odkroutí už svou 15. sezónu v dresu Devils. „Je jasné, že nikdo jej neznáme tak, jako zná on sám sebe. Rozhodně chceme, aby byl součásti našeho týmu, ale toto rozhodnutí musí učinit on sám. Myslím, že si může vzít tolik času, kolik potřebuje,“ dokončil Zajac.

„Doufám, že je v pořádku,“ začal Mackenzie Blackwood, jenž měl s Crawfordem tvořit brankářskou dvojici. „Doufám, že dosáhne toho, co potřebuje, aby se cítil šťastně. Všichni ho v tom budeme podporovat,“ dořekl Blackwood.

K situaci se vyjádřil také Kyle Palmieri. „Chceme mu dát prostor. Jedná se o osobní záležitost, kterou prožívá on se svou rodinou. Trochu jsme ho za první dny poznali a určitě jsme tu od toho, abychom ho jako svého spoluhráče podpořili. Pochopitelně mám také respekt k tomu, co ve své kariéře dokázal.“ 

Crawford se k týmu připojil po třinácti sezónách, v nichž dvakrát zvedl nad hlavu Stanley Cupu v dresu Chicaga Blackhawks. Kvůli otřesům mozku však v žádné z předchozích třech sezón neodchytal více než 40 zápasů v základní části. V poslední sezóně odchytal 40 zápasů s průměrem 2,77 obdržených branek na zápas s úspěšnosti zákroků 91,7%. V play off pak do brány nastoupil k 9 zápasům, ve kterých měl úspěšnost zákroků pouze 90,7% s průměrem 3,31 obdržených gólů za zápas.

Trenér Devils uvedl, že se v přípravném kempu velmi dobře jevil gólman Scott Wedgewood, jenž v předchozím ročníku působil jako třetí brankář v týmu Tampa Bay Lightning. Wedgewood před následující sezónou podepsal s Devils dvoucestnou smlouvu na jeden rok.

Nicméně nic není v tuto chvíli jisté. Lindy Ruff nevyloučil také příchod nějakého zkušenějšího brankáře, který by nejspíše vytvořil brankářskou dvojici s Mackenziem Blackwoodem. „O posílení uvažujeme na všech pozicích našeho kádru bez ohledu na to, jestli někdo zrovna vypadl. Člověk se vždycky snaží, aby právě tým, ve kterém je, byl silnější,“ ukončil toto téma hlavní trenér Devils.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.