bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Coyotes se vrací opora! Raantu po téměř roční pauze čeká první ostrý start

12. října 2019, 6:00

Jiří Sameš

Pro Arizona Coyotes a všechny jejich příznivce se pochopitelně jedná o skvělou zprávu. Brankář Antti Raanta se po téměř roční pauze, kterou mu zavinilo zranění v dolní části těla, vrací zpět mezi tři tyče.

Jeho start je očekáván v sobotním zápase, kdy Coyotes zavítají na led Colorado Avalanche.

To, že se Antti Raanta objeví v brankovišti Arizony na hřišti Avalanche, už ostatně v pátek potvrdil hlavní trenér Kojotů Rick Tocchet.

Raanta byl Yotes minulý týden povolán z farmářského týmu Tucson Roadrunners (AHL). Zde odchytal jedno kondiční utkání kvůli menšímu zranění, které si přivodil v přípravě.

Duel na farmě mu přitom vyšel na jedničku. Pochytal všech 19 střeleckých pokusů hokejistů Texas Stars, mohl se tedy radovat z nuly a slavil výhru 2:0.

Svůj poslední ostrý start v NHL Raanta zapsal 27. listopadu 2018, Coyotes se tehdy představili na kluzišti Minnesota Wild. Zápas ale nedokončil, odstoupil z něj po druhé třetině a následně už byl mimo hru až do konce sezony.

Za ročník 2018-2019 tak odchytal pouze 12 zápasů, přičemž v nich zaznamenal bilanci 5-6-0. Průměr obdržených branek měl 2.88, procentuální úspěšnost zákroků potom 90.6.

Coyotes Raantu, třicetiletého Fina, získali díky výměně s New York Rangers, která se udála v průběhu Vstupního draftu NHL 2017.

Premiérová sezona v poušti mu vyšla výborně, ve 47 zápasech zaregistroval výsledek 21-17-6. Jeho průměr obdržených branek byl 2.24 a procentuální úspěšnost zákroků 93.0.

Hokejisté Arizony mají po úvodních třech zápasech ročníku 2019-2020 na svém kontě bilanci 1-2-0. V noci na neděli v Denveru zahajují dvouzápasový trip, po Coloradu zavítají na ledovou plochu Winnipeg Jets.

V tabulce Západní konference jim aktuálně patří jedenácté místo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.