bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Compher se vyhne arbitráži, s Coloradem se domluvil na čtyřleté smlouvě

18. července 2019, 18:32

Matěj Hodoval

Colorado si na delší dobu pojistilo mladou naději. Celek z Denveru se dohodl na čtyřleté smlouvě s americkým forvardem J.T. Compherem. Rodák z Northbrooku se tak vyhne soudu, který ho měl čekat 31. července.

Compher zůstane členem Lavin minimálně do sezony 2022/2023. Za jeho služby zaplatí Avalanche dohromady čtrnáct milionů dolarů, platový strop tedy každou sezonu zatíží 3,5 miliony.

„Je velmi vzrušující a jsem rád, že ve mně mají tak velkou důvěru. Miluji Denver, miluji ten klub a místní fanoušky, takže jsem opravdu šťastný,“ řekl po podpisu kontraktu Compher.

Čtyřiadvacetiletý Američan má za sebou třetí sezonu v National Hockey League, ve které se mu opět povedlo posunout své osobní maximum co se gólů, asistencí a kanadských bodů týče. V základní části Compher skóroval šestnáctkrát a do statistik se zapsal také stejným počtem nahrávek.

Že se začíná řadit mezi důležité tváře týmu ukázal ve vyřazovací části. Hokejista, něhož si na draftu v roce 2013 vybralo Buffalo, na sebe ve dvanácti zápasech Avs v play-off upozornil šesti kanadskými body (4+2). Tři z nich pak zaznamenal v šestém utkání série proti San Jose.

„J.T. je jedním z našich nejvšestrannějších útočníků  v posledních dvou letech. Hraje v přesilových hrách, dokáže odehrát oslabení a nastupoval ve všech formacích. Vstřelil několik důležitých gólů a spoléháme, že jeho role ještě poroste. Jsme nadšeni, že ho budeme mít pod smlouvou následující čtyři sezony,“ vyjádřil se na Compherovu adresu generální manažer Joe Sakic.

Coloradu nyní zbývá pod platovým stropem ještě přibližně 16,4 milionu dolarů. Legendární Joe Sakic si ze seznamu může odškrtnout podpis Comphera, ještě se však na kontraktu musí dohodnout s Mikko Rantanenem a Vladislavem Kamenevem. Dále vyčkává na smlouvu Sheldon Dries a pakliže s ním se generální manažer Lavin nedohodne, čeká jej 4. srpna arbitráž.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.