bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Comeback roku! Brodeur se upsal Bluesmanům

2. prosince 2014, 19:42

Tomáš Zatloukal

Trpělivost přináší růže, říká se. A něco na tom bude. Brankářský mistr Martin Brodeur bez naříkání vyčkával na vhodnou příležitost a cílevědomě se udržoval v kondici. Nezpanikařil, když přes léto nesehnal ideální působiště, nedělal ukvapené závěry o konci kariéry. Když se pak v polovině listopadu zranil Brian Elliott ze St. Louis Blues, otevřelo se kanadskému veteránovi místo, o kterém se mu dost možná ani nesnilo. Mohl by se alespoň na čas stát jedničkou horkého kandidáta na zisk Stanley Cupu.

Brodeur nejprve minulý týden přijal nabídku zkušebního kontraktu a v pátek si s Bluesmany poprvé zatrénoval. Na tiskové konferenci pak v dobrém rozmaru vtipkoval a rozdával úsměvy. A rovněž slíbil, že udělá maximum, aby mohl v St. Louis zůstat. Uplynulo jen pár dní a vedení amerického klubu se přesvědčilo o Brodeurově příkladné pracovní morálce a stále obstojné formě a podepsalo s ním roční smlouvu. Její výše nebyla zveřejněna, podle televizní stanice TVA se gáže čtyřnásobného vítěze Vezinovy trofeje bude odvíjet od splněných výkonnostních bonusů.

 

Pro Blues je klíčová jiná statistika než počet Vezin. Brodeur v minulosti třikrát dovedl New Jersey Devils ke stříbrnému poháru, přičemž při každém triumfu hrál naprosto stěžejní roli. Možná právě aura vítězného gólmana, kterou montrealský rodák potvrzoval i za časů, kdy Ďáblové neměli zrovna nejsilnější mužstvo, výrazně přispěla k ráznému rozhodnutí GM Douga Armstronga. Třeba zabral i poradní hlas Kena Hitchcocka, který je Brodeurovým velkým fanouškem a nedávno o něm prohlásil, že pro něj vždy představoval nejtěžšího soupeře. Těžko se prý porážel.

Zatím se jedná pouze o dohady, protože oficiální komentáře ze strany St. Louis stále nebyly zveřejněny. Stejnou spekulací je rovněž tvrzení, že k Brodeurově podpisu vedlo zdravotní stav Elliotta. Proslýchá se, že spolehlivý brankář zřejmě bude muset vynechat delší dobu než původně uváděných pár týdnů. Armstrongův krok a hlavně jeho svižnost se dá vysvětlit také náročným programem, který v nejbližší době Hitchcockovy chlapce čeká. Od středy do soboty odehrají tři venkovní zápasy a to proti Chicagu, Nashvillu a NY Islanders. Brodeur má údajně debutovat proti Preds.

Jakmile si stoupne do klece St. Louis, odstartuje svou 22. sezónu v NHL, první mimo New Jersey. Dál bude posouvat své gólmanské rekordy - v počtu odehraných zápasů, vítězství, čistých kont a případně také porážek. Po dobu Elliottovy absence doplní Jakea Allena, další talentovaný mladík Jordan Binnington byl odeslán zpátky na farmu. "Jsem moc rád za příležitost, které se mi od Bluesmanů dostalo," jásá. Podle posledních zpráv by si Brodeur měl vydělat 700 tisíc dolarů, přičemž za každý vychytaný bod do tabulky Západní konference dostane 10 tisíc dolarů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.