bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus v létě čelí jediné otázce. Co teď?

10. června 2019, 10:30

David Zlomek

Letošní příběh Columbusu Blue Jackets je notoricky známý. I tak si ho ale připomeňme. S blížící se uzávěrkou přestupů se generální manažer Columbusu Jarmo Kekalainen rozhodl k radikálnímu řešení. Proč bychom nemohli vyhrát už letos, řekl si. A tak přesunul svůj tým do módu “všechno, nebo nic”. Zbavil se nadějných hráčů a výběrů v draftu a přivedl hráče, kteří měli pomoci k okamžitému úspěchu. Po těsném postupu do play-off a vyřazení mega favorita z Tampy Bay se zdálo, že je Kekalainen génius. Pohádka ale skončila hned v dalším kole, a tak má místo oslav v hlavě obrovské starosti.

Přívlastek “obrovské” je opravdu na místě, jelikož se mu může rozpadnout celý tým. Smlouvy končí jak únorovým akvizicím (Matt Duchene, Ryan Dzingel a Adam McQuaid), tak dvěma ruským superhvězdám Artěmimu Panarinovi a Sergeji Bobrovskému.

Kekäläinen dlouhodobě v rozhovorech opakuje, že chce tuto dvojici udržet. Jinak tomu nebylo ani v nedávném interview pro portál The Athletic. „Těm dvěma jsem řekl, že pokud se budou chtít vrátit, tak budeme moc rádi. Není to o penězích. Jsme schopní jim dát stejné peníze, které by dostaly na trhu,” vysvětloval. „Pokud se nevrátí, nějak se zařídíme.”

A rozhodně to není tak, že by o tyhle dva nebyl zájem. Na Panarina si brousí zuby snad pět týmů, mimo jiné Rangers nebo Panthers, o Bobrovského je bitva jakbysmet. Svůj osud mají ve vlastních rukách.

Budoucnost Duchena, jenž přišel jako velká posila z Ottawy výměnou za Vitalije Abramova, Jonathana Davidsona a výběr v prvním kole letošního draftu, je nejistá. Kekäläinen řekl, že musí probrat, jakou má vlastně jeho podpis hodnotu vzhledem k tomu, že jestli by s Blue Jackets podepsal, do Ottawy by putoval další výběr Columbusu v prvním kole příštího roku.

„Myslím, že podpis u nás alespoň zvažuje, zvlášť po tom, co v průběhu působení u nás říkal,” přemítal finský činovník. „Ale nechci spekulovat. Máme vlastní nápady a plán, jak náš tým bude vypadat. Je to dobrý hráč, u nás odvedl dobrou práci. Ale nemůžeme se na to dívat jenom z hokejového hlediska. Nejde jen o peníze, přišli bychom o další výběr.”

V zákulisí se šeptá, že s Kekäläinenem už se několikrát setkal Duchenův agent, aby probral možnosti nové smlouvy. Kdyby Duchene neprodloužil, o jeho služby by údajně měla velký zájem Arizona, pro kterou by se stal na trhu s volnými hráči prioritou.

Kekäläinenovi bylo předloženo, jestli náhodou necítí, že tým potřebuje obnovit. Přeci jenom, do play-off postoupili o fous a vyřazení Tampy se dá považovat za malý zázrak, zní některé argumenty.

„To se nestane, fakt ne. Nebudeme přestavovat. Máme silné jádro,” odmítl tyto spekulace rázně. „Podívejte se na Islanders. Odešel jim nejlepší hráč. Ale dali se do kupy a vyhrávali. Vyhrávají týmy. Třeba letos na mistrovství světa Finsko. Ani jeden hráč z NHL. Porazili týmy plné hvězd, protože hráli jako jeden tým. Byli disciplinovaní a drželi se svého stylu.”

„Naši hráči, kterým končí smlouva, jsou skvělí. Ale máme v týmu hráče, kteří tvoří jádro a příští rok tu budou. Máme dobrý tým, ať se stane, co se stane. S tím jsme počítali, když jsme riskovali. Když odejdou, tak odejdou. Vzchopíme se. Nahradíme je. Jsem přesvědčený, že to dokážeme a že příští rok bude skvělý,” zakončil Kekäläinen.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.