bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Columbus jednal s Panarinem o nové smlouvě. Zatím neúspěšně

19. července 2018, 12:00

Petr Sumbal

Artěmij Panarin patřil minulou sezónu k hlavním tahounům ofenzívy Columbusu a stejně tak by tomu mělo být i v sezóně nadcházející, pokud ovšem Blue Jackets nebudou svou hvězdu muset vyměnit. Ruský útočník totiž zatím nejeví žádné známky toho, že by chtěl se svým současným zaměstnavatelem prodloužit smlouvu, která mu končí příští rok.

Panarin v minulé sezóně ovládl týmové kanadské bodování, v základní části si v plné porci 82 zápasů připsal stejný počet bodů (27+55) a stal se také nejlepším střelcem mužstva. Není tak divu, že Columbus, který šestadvacetiletý Rus pomohl dotáhnout na sedmé místo Východní konference, by si rád svou hlavní útočnou zbraň udržel.

Nebude to však mít vůbec jednoduché a aktuálně to spíše vypadá, že se prodloužení smlouvy nedočká. Ta současná, kterou Panarin podepsal ještě v Chicagu, kde dříve působil, mu vyprší v létě příštího roku, poté se stane nechráněným volným hráčem. Columbus má tedy dvě možnosti: Pokusit se podepsat s ruským útočníkem novou smlouvu, která může dosáhnout délky až osmi let, nebo Panarina vyměnit, aby za něj získal protihodnotu.

Na jednání o nové smlouvě má klub ještě času dostatek, takže se prozatím uchýlil k této variantě. Sám Panarin však k dalšímu působení v Columbusu není úplně nakloněn. Údajně měl dokonce Columbusu předložit seznam týmů, do kterých by chtěl být vyměněn, což ovšem jeho agent Daniel Milstein popřel.

Právě Panarinův agent v pondělí sdělil serveru The Athletic, že ohledně prodloužení současného hráčova kontraktu s Columbusem nedošlo k žádnému pokroku, když se obě strany setkaly ve francouzském Nice, kde odchovanec Traktoru Čeljabinsk v současné chvíli tráví dovolenou.

„Proběhla dobrá debata, ale k žádnému pokroku prozatím nedošlo,“ řekl doslova Milstein. Generální manažer Columbusu Jarmo Kekalainen se k této schůzce nijak nevyjádřil, ale už dřív se nechal slyšet, že s Panarinem rozhodně do budoucna počítá: „Chtěli bychom ho mít na dalších osm let. Chceme mu dát jasně najevo, že bychom byli rádi, kdyby byl důležitou části našeho týmu do budoucna. Chceme vybudovat mužstvo právě kolem něj.“

K tomu, aby hlavní hvězda klubu zůstala tam, kde je, se chystá přičinit také kapitán Columbusu Nick Foligno. „Chtěl bych si s Artěmijem promluvit, třeba to probrat trochu z jiné stránky,“ řekl Foligno webu The Athletic. „Víc toho jako hráč ostatně ani udělat nemůžu. Bude to jeho rozhodnutí a to musím respektovat. Nemusím souhlasit, ale respektovat ano.“

Spekuluje se, že se Panarin nechce upsat Blue Jackets na delší dobu, protože není úplně spokojen s životem v Columbusu, který mu nenabízí tolik příležitostí jako třeba Chicago, kde působil své zbylé dva roky v NHL. „Nechci mluvit za něj, ale není to tak, že by Columbus přímo nesnášel,“  myslí si ale Foligno. „Nikdy přímo neřekl, že se mu tady nelíbí. Chápu však, že když nemáte rodinu, jako třeba já, je to tu těžší.“

Foligno však stále doufá, že se najde něco, co by Panarina v Columbusu udrželo. „Musíme jen doufat, že u něj zvítězí touha vyhrávat. Když se porozhlédnete po lize, zjistíte, že je tu docela málo týmů, které by mohly vyhrát a já si myslím, že my mezi ně patříme. Tohle by mohlo změnit jeho názor,“ věří Foligno. „Má možnost být skvělým hráčem ve skvělém klubu a jednoho dne se stát šampionem,“ uzavřel kapitán Blue Jackets.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.