bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Coloradu roste velký obránce. Byram je o krok přede všemi

25. listopadu 2020, 10:00

David Zlomek

Není to tak dávno. Sezona 2016/17 končí a Colorado se s 22 výhrami krčí na spodku tabulky. Při pohledu na obranu Avalanche možná vejde na mysl myšlenka, že tihle hráči měli tehdy hrát spíše v AHL. Současnost je ale jiná káva. Makar, Timmins, Johnson, Graves – to všechno jsou skvělí obránci. Časem k nim přibude další. Bowen Byram.

Byram patří mezi nejlepší mladé obránce, kteří se připravují na NHL. Je sice možné, že v příští sezoně nebude hned na soupisce prvního týmu, nicméně dlouhodobě ukazuje, že na ligu prostě mít bude.

Skvěle se totiž mj. prezentuje i na tréninkovém kempu kanadské dvacítky před světovým šampionátem juniorů. Je to vlastně jeho první větší akce od března, kdy mu skončila sezona.

„Od té doby, co jsem naposled hrál a snažil se vyhrávat, uplynulo spoustu času,“ řekl Byram. „Zatím je tu kupa srandy.“

Novináři sledující bedlivě tento kemp se shodují, že nebýt Kirbyho Dacha z Chicaga, Byram by byl nejlepším hráčem. Rozhodně mu pomáhá i to, že loni s Kanadou v Česku celé mistrovství vyhrál.

„Bude mít hvězdnou kariéru. Už teď to má v hlavě,“ chválí svého spoluhráče právě Dach.

Od obránců se v současnosti čeká hlavně velký příspěvek v ofenzivě. To Byram hravě zvládá, na útočné modré čáře se cítí jako doma. Důkazem budiž 123 získaných bodů v posledních dvou sezonách WHL.

Vůbec cizí mu ale není ani samotné bránění.  Jako jediný totiž na kempu dokáže znepříjemňovat život Dachovi a spol. Když Byram brání, vypadá to, jako kdyby útočníkům dával dost místa, nicméně nikdy nevíte, kdy svou holí zasáhne.

Jasné je, že má neohroženou pozici v prvním páru obrany pro mistrovství. Zas tak jasné ale není, jakou pozici bude mít v příští sezoně v prvním týmu Colorada. Je dost možné, že aby si vůbec zahrál, bude se někdo muset zranit, jelikož šestka obránců je jasně daná (Makar, Graves, Toews, Cole, Girard a Johnson).

Možností ale také je, že svou zemi dovede ke zlaté medaili a bude v takové formě, že trenéři Colorada jednoduše nebudou mít jinou možnost.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.