bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Colorado se dohodlo se Zadorovem, ruský zadák prodloužil o rok

6. července 2019, 14:50

Matěj Hodoval

Colorado v mimosezonním období výrazně posílilo ofenzívu, nicméně vedení klubu nezanedbává ani situaci na modré čáře. Vedení Lavin se dohodlo na prodloužení spolupráce s ruským obráncem Nikitou Zadorovem.

Urostlý zadák kývl na jednoletý kontrakt, který mu vynese 3,2 milionu dolarů. Zadorov si oproti předchozí smlouvě polepší. Minulá dohoda, kterou podepsal v roce 2017, mu ročně zařídila 2,15 milionu dolarů, ovšem platila na dva roky.

Zadorov patřil v uplynulé sezoně mezi důležité muže Avalanche. Dařilo se mu především v základní části, kdy odehrál sedmdesát duelů s bilancí sedmi branek a sedmi asistencí. V tabulce pravdy skončil na +19, což znamenalo druhý nejlepší počin v týmu.

Naopak ve vyřazovací části se rodák z Moskvy trápil. Ani dvanáct utkání mu nestačilo na jediný kanadský bod. Mezi obránci nasbíral nejvíce negativních bodů za účast na ledě (-15) a se čtyřiadvaceti trestnými minutami byl nejtrestanějším hráčem Lavin.

Jenže jedna nevydařená část neodradila mužstvo z Denveru k podpisu smlouvy se 196 centimetrů vysokým Rusem.

Nikita přináší tvrdost a fyzickou přítomnost na naší modrou čáru. Je důležitou součástí naší defenzívy a jsme nadšeni, že ho máme pod smlouvou na další rok,“ líčí generální manažer a legenda Avs Joe Sakic.

Obránce, který má ve sbírce například titul z mládežnické Ontario Hockey League, je přesně ten typ hokejisty, kterého nechcete mít proti sobě. Již třetím rokem se stal nejčastěji hitujícím hráčem Colorada, během základní části rozdal hned 228 bodyčeků.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.