bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cody Ceci má nové angažmá, dohodl se na roční smlouvě s Pittsburghem

17. října 2020, 22:26

Jiří Sameš

Další hokejista NHL má nové angažmá. Obránce Cody Ceci se dohodl na podmínkách smlouvy s týmem Pittsburgh Penguins; oba tábory v sobotu podepsaly roční kontrakt na 1.25 milionu dolarů.

Cody Ceci v minulé sezoně oblékal barvy Toronto Maple Leafs. Ve zkrácené základní části 2019-20 odehrál 56 zápasů, přičemž zde vstřelil jednu branku a zapsal celkem osm kanadských bodů.

„Cody platí za všestranného obránce, který hraje důrazný hokej a má dobrou rychlost, což přesně vyhovuje našemu stylu. Do kabiny přinese zkušenosti a kromě toho může nastupovat i při hře v oslabení," chválí si ho Jim Rutherford.

Ohlasy generálního manažera Pittsburghu dokazuje skutečnost, že hokejista v uplynulém ročníku NHL rozdal hned 92 bodyčeků. Při hře v oslabení potom na ledové ploše strávil dohromady 159 minut a jednu vteřinu.

Šestadvacetiletý Ceci byl vybrán klubem Ottawa Senators na Vstupním draftu NHL 2012 v prvním kole (15. celkově). Působiště však změnil teprve nedávno a vyměněn byl právě do Toronta. 

Za své sedmileté působení mezi elitou odehrál 496 zápasů, přičemž vstřelil 33 branek a zapsal celkem 126 kanadských bodů. Hokejista nastoupil rovněž do 30 zápasů play-off a při loňském tažení si v pěti duelech připsal jednu branku.

Čtěte také
→ Arbitráž nebude. Boston se domluvil na čtyřleté smlouvě s Grzelcykem

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.