bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co se děje s Capitals? Tohle není Washington posledních let

14. května 2018, 21:20

Jiří Lacina

Parádně zvládnutý závěr série s Pittsburghem a fantastický vstup do další série s Tampou Bay. Forma Washingtonu graduje. Zatímco v předešlých sezónách tenhle tým vystřílel všechny náboje v základní části a v play off mu docházel střelný prach, letos je to obráceně. Mužstvo, které mělo v bojích o všechno nálepku lůzrů, překvapuje. Co se s ním vlastně stalo?

„Přátelé, nevím, tohle fakt nevím. Je to tajuplná senzace,“ odpovídá novinář listu Washington Post, který se Caps pravidelně věnuje. Když Pittsburgh dotáhl ztrátu z 1:2 na 2:2, spoustě Ovečkinových fanoušků zatrnulo. Jenomže tým ruského hokejového cara vyprášil v pátém duelu favoritovi kožich 6:3 a hned na to přidal postupové vítězství 2:1 v prodloužení.

Před sérií s Tampou Bay v zámoří naznačovali, že teď už Washington narazí. Čeká ho daleko konsolidovanější celek s širokou soupiskou, vyrovnanými útoky, skvělou obranou i brankářem. Nejlepší tým Východní konference po základní části. Měla to být úporná dřina s mírnou převahou Lightning. A bum. Caps si vezou k domácímu dvojzápasu hladké vedení 2:0.

Celek, který se pravidelně v play off trápil, najednou působí naprosto uvolněně. V jeho hře není žádný stres ani nejistota. „Našli způsob jak dělat všechno správně,“ popsal hru mužstva z hlavního města Spojených států analytik NBC Keith Jones.

Vtipnými glosami zahrnují internet fanoušci. „Jsem jako Uma Thurman v Pulp Fiction. Mám takový šok, že potřebuju obří injekci přímo do hrudníku, aby mě probrala!“ napsal jeden z nich na twitteru. „Počkali si na svůj nejlepší hokej. Od zápasu číslo 82 hrajou excelentně. Tohle je doopravdy, tohle je skutečnost!“ raduje se další.

Caps zvládají klíčové okamžiky, vypřádali se s diskutabilními výroky sudích, všechny útočné řady odvádí do společné pokladnice úspěchu svůj díl. „Hráli jsme tvrdě i chytře,“ řekl po nedělím triumfu 6:2 nad Tampou Alex Ovečkin. „Mohli jste vidět, že všechny čtyři útoky odvedly svou práci.“

Ty rozdíly se skutečně hledají těžko. Nebyla dřívější dominance v základní části spíš na škodu? Hraje Alex Ovečkin nějak zásadně lépe nebo jinak? Není nakonec ztráta Nicklase Bäckströma k užitku? Vždyť Caps bez něj třikrát po sobě nezaváhali… Poslední důvod je možná trochu bizarní, ale ani ti největší odborníci na washingtonský hokej nemají na tu otázku jednoznačnou odpověď.

Jedno víme jistě. Ta myšlenka je vyjádřena v titulku a my si jí vypůjčili od dalšího protřelého komentátora Mikea Milburyho: „Tohle není Washington posledních let.“

Teď jen, aby mu to vydrželo. „Pořád není konec,“ varoval v neděli Ovečkin.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.