bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co s Hayesem? Flyers doufají v jeho podpis

12. června 2019, 6:15

David Zlomek

Červen a červenec jsou pro činovníky klubů NHL nejhektičtější měsíce v roce. Jinak tomu není ani u Philadelphie Flyers. Generální manažer pensylvánského týmu Chuck Fletcher má plné ruce práce se všelijakými smlouvami a nepochybně také draftem. Na začátku června ale výměnou za páté kolo draftu získali Flyers velkou rybu, a to právo na podpis smlouvy s Kevinem Hayesem. A doufají, že se to povede.

V rozhovoru s oficiální webovou stránkou ligy Chuck Fletcher uvedl, že nějaké větší jednání mezi jeho organizací a Kevinem Hayesem či jeho agentem ještě neproběhla. Nicméně doufá, že se to změní ještě před draftem, aby měl přeci jenom více klidu.

„Nemám nějaký zvláštní pocit. Jenom ten, že nás bere v potaz jako jednu z možností,” uvedl Fletcher. „Musíme si uvědomit, že je pár týdnů od prvního července. Což je pro hráče samozřejmě pěkné datum. Samozřejmě má na tento status a na velké peníze nárok a my to respektujeme.”

„Řekl bych, že mu tady máme co nabídnout,” pokračoval. „Budeme s ním nadále v kontaktu, k čemuž je otevřený. Tedy alespoň podle toho, jak se vyjádřil jeho agent. Máme o něj velký zájem.”

Dodal také, že od Hayese si slibuje nejen větší přínos bodů, a to vzhledem k životní sezoně, kterou má za sebou, ale také práci dozadu, v níž patří mezi ty lepší útočníky.

Jeho příchod by měl samozřejmě také dopad na sestavu. Jak moc velký, to už je otázka na trenéra, my můžeme jenom polemizovat. Hayes by se dal dosadit na pozici druhého centra, což by například umožnilo Claudu Girouxovi hrát na křídle, kde se cítí líp. Kromě toho dokáže hrát Hayes v přesilovce i v oslabení.

Takto ale určitě Fletcher neuvažoval, když ho s Winnipegem měnil. Z jeho rozhodnutí jde poznat, že necítí, že jeho celek by měl čelit přestavbě. I proto chce dosadit do týmu hotového hráče, který bude mít okamžitý dopad. 

Navíc trenér Philadelphie Alain Vigneault nejenže se s Hayesem zná ze společného působení v Rangers, ale také není žádným trenérem pro mladé týmy, které čeká dlouhá práce. Má spíše status zkušeného vůdce, pro kterého je vstupenka do play-off minimum. 

Proslýchá se, že Hayes pokukuje po dlouhodobé smlouvě, což znamená třeba šest let. S tím, že roční plat by chtěl minimálně šest milionů dolarů. 

Teď už je to jen na něm a Chucku Fletecherovi, jestli najdou společnou řeč.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.