bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co na srdci, to na jazyku. Stálo to za houby, štval Tortorellu výkon Columbusu

5. srpna 2020, 13:30

Tomáš Zatloukal

Svou upřímností opět plní novinové titulky. Známý kouč John Tortorella by se v nedělní škole asi nezaskvěl, ani na práci diplomata není zrovna ideálním kandidátem, nicméně v hokejovém světě jsou jeho výroky vítaným zpestřením. Ve světě plném klišé a naučených frází, kde hvězdy jako Connor McDavid či Sidney Crosby mluvívají fádně a bez špetky opravdovosti, se trenér Modrokabátníků z Columbusu vymyká. Umí se na tiskovce rozčílit, stejně tak dokáže zažertovat.

Vzpomínáte na už legendární scénku, kdy Tortorella zvedl na tiskovce zvonící telefon jednoho z novinářů a žoviálně si popovídal s jeho matkou? "Raději mluvím s vámi než s vaším synem," prohodil mimo jiné.

K popukání.

Smáli se nejen všichni přítomní, ale poté také zástupy hokejových fanoušků. Video se šířilo internetem a dodnes ho dohledáte za pár sekund. Inu, tady si ho máte.

Tortorella je nicméně přece jen známější jako bouřlivák než pohotový glosátor. V žilách mu koluje díl horké italské krve a prudká povaha se tu a tam projeví. Ostatně ne náhodou od NHL už vyfasoval dvě suspendace.

Charakterizuje ho také ona již zmíněná upřímnost. Co na srdci, to na jazyku. Na konci minulého roku kritizoval rozhodčí a vysloužil si pokutu 20 000 dolarů.

Tentokrát po porážce 0:3 od Toronta svérázně zhodnotl výkon svého mančaftu.

"Maple Leafs odehráli velmi dobré utkání. Zato naše stála za houby," povídal. "Nehodlám zápas nějak víc rozebírat, nepomohlo by to našemu týmu. Doufám, že tomu rozumíte."

Když přiletěla z pléna další otázka na výkon Blue Jackets, Tortorella jen suše zopakoval: "Soupeř hrál dobře, náš výkon stál za houby." Nechtěl se pouštět do podrobnějších rozborů, mnoho důvodů k pochvalám neměl a další střelby do vlastních řad nebylo zapotřebí.

Ať se na první pohled zdá jeho hodnocení příkré, Tortorella se osobitým způsobem postavil za své hráče. Řekl v jedné větě to, co všichni věděli, a stůl je opět čistý.

Nemělo cenu připomínat, že Toronto zvítězilo i na střely a to výrazně (38:21). Nebo to, že si vytvořilo mnohem více vyložených šancí. 

Karavana jede dál, stav série je 1:1 a postup zůstává stále stejně blízko.

Dvě výhry. Víc Columbus nepotřebuje. Podaří se Modrokabátníkům po loňském setnutí  Blesků z Tampy další senzace?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.