bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co je s Nestrašilem? NHL to nebude, ve hře odchod do Ruska či návrat domů

19. září 2019, 20:59

Václav Jáchim

Celé léto strávil v zámoří a poctivě dřel pod vedením uznávaného kondičního kouče Garyho Robertse. Andrej Nestrašil usiloval o návrat do NHL, jenomže s účastí v některém z kempů to neklaplo a zkušený útočník tedy chystá návrat do Evropy. „Intenzivně to řešíme," potvrzuje Vladimír Vůjtek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Odchovanec pražské Slavie sehrál poslední soutěžní duel před víc než půl rokem. Nestrašil loni oblékal dres ruského Nižněkamsku, když s klubem dokončil sezonu, soustředil se na novou osobní výzvu.

„Andrej se snažil o návrat do NHL, věděl, že má nejspíš poslední šanci. Odletěl do zámoří a tři měsíce se připravoval u bývalého skvělého útočníka Garyho Robertse, který patří k nejlepším kondičním trenérům pro hráče NHL. Andrej to v zámoří podstoupil s tím, že mu tvrdá práce pomůže, ať bude hrát kdekoli. Po vyléčení zdravotních potíží a rehabilitaci se chtěl maximálně připravit," říká Vůjtek.

Zámořský agent Allan Walsh vyjednával s kluby o účasti českého útočníka v kempu, slibně vypadající možnosti nicméně nakonec nedopadly. „Míst na zkoušku mají organizace málo, oproti minulým létům se situace změnila. Kluby mají rozvinuté programy skautingu, příležitostí pro volné hráče na tzv. try-out ubylo. Andrej věděl, jaká je situace, teď řešíme jeho budoucnost v Evropě," vysvětluje Vůjtek.

Možností je víc, konkrétní dohoda se zatím ještě nerýsuje. „Andrej dnes přiletí do Prahy, sedneme si a všechno probereme. Jsme v kontaktu s různými evropskými kluby. Prioritou je ruská KHL, kterou Andrej hrál poslední dva roky v Nižněkamsku, mluvíme i s týmy z dalších lig. Je jasné, že bychom to chtěli uzavřít co nejdřív," dodává hráčův zástupce.

Nestrašil je podle jeho slov v maximální pohodě a kondici. „Když jsme spolu telefonicky hovořili, potvrdil, že se cítí skvěle. U Garyho Robertse tvrdě dřel, zatím nikdy nepodstoupil tak soustavnou a systematickou práci. Andrej dlouho nehrál zápas, je tedy pořádně hladový. Jakmile dojde k dohodě o novém angažmá, okamžitě se v novém klubu zapojí," potvrzuje Vůjtek.

Vedle Ruska by o účastníka mistrovství světa 2018 mohl být zájem také ve Švýcarsku, alternativou může být Nestrašilův přesun domů. Tedy do Tipsport extraligy,  kterou mimochodem ještě nikdy nehrál. „Je to samozřejmě jedna z možností. Počkáme na další vývoj, ale nelze vyloučit, že by Andrej mohl v extralize začít sezonu. Že bychom se někde domluvili třeba do první reprezentační pauzy. Ale to hodně předbíhám. Uvidíme," uzavírá Vladimír Vůjtek.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.