bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co bude se Simonem? Prioritou je Pittsburgh, v záloze zájem z Ruska

4. června 2018, 15:30

Václav Jáchim

Tvrdě bojoval o šanci v NHL a nakonec dokázal, že na elitní ligu má. Dominik Simon strávil tři sezony v Pittsburghu, během té poslední trvaleji povýšil do prvního týmu a absolvoval i play off. Teď stojí na křižovatce. Šikovnému útočníkovi co nevidět skončí smlouva a musí řešit, co bude dál. "Pro Dominika je jednoznačnou prioritou NHL. Chtěl by pokračovat u Penguins, ale záležet bude na nabídce," říká Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Pražský rodák, který v srpnu oslaví 24. narozeniny, má v NHL status volného hráče s omezením. "Od Pittsburghu lze očekávat kvalifikační nabídku, kluby tak v podobných případech činí do konce června. My bychom chtěli proces trošku urychlit, abychom měli prostor k jednáním," vysvětluje Sivek.

V uplynulém ročníku sehrál Simon 33 utkání NHL, zaznamenal čtyři branky a osm asistencí. Dalších osm startů a čtyři nahrávky si připsal v play off. "Závěr sezony měl Dominik povedený, potvrdil, že se v NHL dokáže prosadit. V klubu jeho výkony ocenili, s ohledem na budoucnost teď bude záležet, jaký návrh od Pittsburghu přijde. Když to řeknu obecně, Dominik má svoji cenu, pod kterou nepůjdeme," pokračuje.

Účastník mistrovství světa 2015 odešel za Atlantik s tím, že se popere o svůj velký sen. NHL si vyzkoušel, tři roky trpělivě pracoval a čekal na příležitost. Simon teď věří, že dostane další možnost k tomu, aby se v sestavě Penguins pevně zahnízdil. "Jednáme o jednocestné smlouvě," naznačuje Sivek. Rozhovory s klubem vede Simonův zámořský agent Allan Walsh, na bližší podrobnosti je zatím brzy.

Pro českého útočníka je svým způsobem příjemné, že má pro všechny případy v záloze možnosti z Evropy. Konkrétně z ruské KHL. "Zájem projevil jeden z tamních top týmů," připomíná Sivek. Transakce podle všeho padla, zmíněný klub si plácl s jiným hráčem. Ale jsou i další varianty. "Hráčská práva pro Kontinentální ligu vlastní Jaroslavl, která Dominika před časem draftovala. V klubu situaci sledují a o Dominikovi mají dostatek informací," zmiňuje Sivek.

Vedení Lokomotivu stálo o Simona už v létě 2015, někdejší útočník Sparty a Plzně se však tehdy rozhodl pro odchod do Pittsburghu. NHL je pro něj i teď na prvním místě. "Ale nabídka ze strany Pittsburghu by měla být na určité úrovni. Dominik už je ve věku, kdy není jen mladým hráčem s potenciálem, také se potřebuje zabezpečit. I tohle je třeba brát v úvahu," doplňuje závěrem hráčův český zástupce.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.