bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co bude s Taylorem Hallem? Coyotes kanadskou hvězdu nejspíš vyměnit neplánují

12. února 2020, 15:30

Ondřej Mach

Od výměny Taylora Halla do Arizony už uběhly téměř tři měsíce. Coyotes momentálně bojují o účast ve vyřazovací části a generální manažer John Chayka stojí před těžkým úkolem. Podaří se mu Halla v klubu udržet nebo ještě před uzávěrkou přestupů opět změní působiště?

Podle informací webu The Athletic se Chayka snaží Halla podepsat dlouhodobě. Konkrétní jednání ještě nezapočala, v neděli ale proběhla poměrně důležitá schůzka. V Montrealu se na večeři sešli právě John Chayka, Hallův agent Darren Ferris a majitel klubu Alex Meruelo.

Tématem hovoru samozřejmě nebylo případné prodloužení smlouvy, jednalo se spíše o schůzku, kde si obě strany oťukly tu protější. „Je důležité, aby Darren a Taylor pochopili celý rozsah toho, co zde budujeme a vyslechli naše plány. Takže jsem ho představil Alexovi,“ uvedl Chayka v pondělí.

A setkání na Ferrise skutečně udělalo dojem. „Alex je skvělý chlap se skvělou rodinou a opravdu dobrým přístupem. Myslím, že pro Phoenix, Arizonu a Coyotes udělá jen to nejlepší,“ pravil agent, který kromě Halla zastupuje například Mitche Marnera.

 

„Není to tak často, co potkáte takové majitele. Někdy prostě kupují kluby jen pro byznys. Ale jemu záleží na hráčích, městě, týmu a vyhrávání. Je odhodlaný a myslím, že to dokáže. Jde vidět, proč je úspěšný v podnikání,“ pokračoval Ferris.

Na odhady, zda Hall a Arizona doopravdy najdou společnou řeč, je ještě příliš brzy. Osmadvacetiletý útočník bude pravděpodobně požadovat plat sahající k deseti milionům dolarů ročně, klub kromě toho nemá příliš prostoru pod platovým stropem, takže by tým zřejmě musel někdo opustit.

Mimo to záleží na momentální formě Kojotů. Mužstvo se nachází na poslední postupové příčce do play off, přičemž do uzávěrky přestupů zbývá odehrát ještě šest utkání. Kdyby Arizona pokračovala v bídných výsledcích z posledních týdnů, tak je ve hře i možnost, že Chayka hvězdného útočníka vymění.

„Myslím, že si to tady Taylor opravdu užívá,“ prohlásil Ferris. „Mluvil jsem s ním o tom, jak s ním organizace zacházela a všechno bylo pozitivní. Líbí se mu zdejší skupina hráčů a trenér Rick Tocchet. Je to sakra dobrý trenér, který rozumí současnému hokeji a myslím, že s Taylorem velmi dobře komunikují.“

 

Hall se v novém působišti stihl rychle zaklimatizovat, během All-Star přestávky dokonce se spoluhráči vyrazil na výlet do Cabo San Lucas. „Bylo super strávit s nimi nějaký čas mimo led a bez všeho toho shonu,“ řekl rodák z Calgary. „Trochu jsme relaxovali a moje přítelkyně si opravdu oblíbila přítelkyně a manželky ostatních kluků, takže to byla dobrá věc.“

Osmadvacetiletý křídelník zatím v dresu Kojotů odehrál 24 utkání, v nichž vstřelil osm branek a přidal dvanáct asistencí. Hall se zabydlel v první formaci s Christianem Dvorakem a Conorem Garlandem, zřejmě nejkonzistentnější lajně v týmu.

„Když jsme sem s mým agentem přišli a řekli, že jsme otevření všem možnostem, nebyly to jen řeči,“ přidal Hall. „Je to pravda. Arizona je určitě místo, které musíte zvážit. Myslím, že v organizaci taky měli čas, aby poznali, jaký jsem hráč a člověk. Pokud mě budou chtít a oznámí mi to, tak jsem tomu rozhodně otevřený.“

Sledujte:
Uzávěrka přestupů NHL 2020: O čem se spekuluje v zámoří? – online

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.