bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co bude s Hemským? Končí mu smlouva, možná zůstane v Dallasu

26. června 2017, 17:00

Václav Jáchim

Na konci června mu vyprší tříletá smlouva, ovšem Aleš Hemský možná nadále zůstane v Dallasu. Zkušený útočník stále figuruje v plánech Stars, generální manažer klubu Jim Nill to novinářům potvrdili během draftu v Chicagu. Nevyloučil zároveň, že by mohl v Dallasu pokračovat další ostřílený bojovník Patrick Sharp. Olympijský vítěz ze Soči měl v uplynulé sezoně rovněž zdravotní potíže, které ovlivnily jeho výkony.

Kdyby se nestalo nic, Hemský a Sharp by brzy zamířili na trh s volnými hráči. Možná na to dojde, Jim Nill ovšem plánuje, že si v nejbližších dnech oba hokejisty telefonicky osloví. "Chci si s nimi promluvit, máme určité varianty," řekl Nill. 1. července je sobota, jak známo, tehdy začne podepisování kontraktů s těmi hokejisty, jimž dřívější závazky vyprší.

Hemský měl poslední dobou velkou smůlu, v minulém ročníku byl dlouho na marodce. Zranění utrpěl patrně na Světovém poháru v utkání proti Američanům, po návratu do klubu naskočil v NHL, ale hned po prvním duelu následovala pauza. Mistr světa 2005 musel vzhledem k prasklé chrupavce na operaci kyčle.

Ačkoli se zdálo, že nucená přestávka bude ještě delší, vynikající bruslař a technik se do kolotoče zámořské ligy vrátil začátkem března. Do konce základní části stihl 15 utkání, zaznamenal čtyři branky a tři asistence. Dallas ovšem nevybojoval postup do play off, týmu tedy skončila sezona.

Hemský mohl teoreticky posílit národní tým na mistrovství světa, jenže vzhledem k předchozím potížím a léčbě bylo zřejmé, že od klubových lékařů nedostane souhlas. Také Sharpa limitovaly zdravotní obtíže, dlouho nebyl fit po otřesu mozku. V uplynulé NHL absolvoval 48 utkání, v březnu nakonec musel na stejný zákrok jako předtím Hemský – tedy na operaci kyčle.

U obou útočníků se mělo za to, že je nejspíš čeká trh s volnými hráči, generální manažer Jim Nill ovšem situaci lehce zamotal. Nezbývá moc času, necelý týden. Přesto může nastat změna. "Chci to s hráči probrat. Šlo u nich o situace, které přinesly zdravotní potíže. Kdyby jim drželo zdraví, u takových kluků by byl předpoklad, že bychom se s nimi domluvili na nových kontraktech už v minulém roce," uvedl Nill.

Hemský by rozhodně rád zůstal. "Pokud to bude možné, chtěl bych pokračovat v Dallasu. Je skvělé, že jsem v pořádku a zase mohu hrát. A že se ukáže, jestli na to mám, nebo ne," poznamenal bývalý pardubický útočník v březnu. V organizaci Stars působil od roku 2014, přišel po krátké zastávce v Ottawě. Většinu kariéry předtím strávil v Edmontonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.