bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co bude s Drouinem? Yzerman již zná odpověď

28. května 2016, 14:00

Tomáš Zatloukal

Podivuhodný příběh napsal v sezóně 2015-16 kanadský supertalent Jonathan Drouin. Vycházející hvězda si na podzim postavila hlavu a veřejně prosila Tampu Bay o výměnu, posléze trucovala kvůli odeslání na farmu, aby nakonec za generálním manažerem Stevem Yzermanem přispěchala s omluvou a přáním znovu obléknout dres Bolts. "Byl jsem překvapený, že mi zavolal," přiznal "Stevie Y", který se dlouho pokoušel vyslyšet původní žádost a snažil se Drouina poslat o dům dál.

Jakmile jednadvacetiletý forvard skončil s nesmyslnou stávkou, začala "reklamní kampaň". Drouin měl v AHL ukázat, co umí, předvést se potenciálním zájemcům. Jezdil se něj dívat zástup skautů. Z Minnesoty, Washingtonu, New Jersey... nechyběl snad nikdo. Rodák z quebeckého Ste-Agathe-des-Monts se činil a Yzerman spokojeně hlásil: "Je tu reálná šance, že jej povoláme nahoru."

Když se posléze zranil Steven Stamkos, bylo jasno. Drouin najednou nepředstavoval obchodní artikl, nýbrž cennou hráčskou výpomoc. A tampský kouč Jon Cooper hlásil: "Nikdy jsme nad ním nezlomili hůl." Trojka draftu z roku 2013 se chopila své šance, novou roli přijala s pokorou a odhodláním. Ten "rozmazlený floutek" najednou působil na ledové ploše mnohem vyzráleji, to trucování přeci jen mělo význam.

Drouin dokázal nemožné a prakticky nahradil Stamkose. V play-off nasázel pět gólů, přidal devět asistencí, postaral se o několik klíčových akcí Lightning. I v sedmém zápase s Pittsburghem Penguins to byl právě on, kdo dodal naději Cooperově družině. Když "Stevie Y"  viděl, co ten ctižádostivý holobrádek dokáže, změnil na něj názor. Došlo mu, že Drouin nikdy nechtěl nic jiného než hrát. Hodně, pořád.

Bývalá hvězda Halifaxu Mooseheads jej přesvědčila o tom, jak velký přínos má pro jeho mužstvo. A tak Yzerman nyní tvrdí: "Dělá náš tým lepším. Tak prosté to je. Po tom, co jsem mohl sledovat v jeho podání, si myslím, že v tuto chvíli bude nejlepší, pokud Jonathan zůstane." Spokojenost panuje na obou stranách, Drouin již nežádá o přestup, v Tampě Bay přece jen našel hokejový domov.

"Rozhodně tady chci zůstat. Jsem strašně rád za to, jak všechno dopadlo," hlásí šikovný útočník, který si musel během sezóny leccos vyslechnout. Málokomu bylo sympatické, že si někdo, kdo v NHL nic nedokázal, takhle hlasitě říká o pozornost. A o výměnu. Během vyřazovacích bojů Drouin upoutal svou hrou a mnohé fanoušky si získal nazpět. Napravuje svou pověst.

Teď ještě aby podepsal rozumnou smlouvu bez zbytečných průtahů a jeho "rebelství" bude nadobro zapomenuto.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.