bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Co bude po Chárovi? Julien věří, že žezlo po slovenském obrovi převezme Bergeron

5. března 2015, 17:00

Martin Zíta

V Bostonu si v posledních měsících začínají uvědomovat, že kariéra Zdena Cháry se blíží svému konci. Však slovenskému zadákovi bude v polovině března už osmatřicet let a mnoho starších hráčů v elitního hokejové lize světa nepůsobí. S jeho případným odchodem do hokejového důchodu bude muset kabina Bruins hledat také nového vůdce a podle trenéra Juliena není těžké ukázat na jeho následovníka.

“Pokud tady stále bude, nedovedu si představit situaci, která by zabránila tomu, že se dalším kapitánem týmu stane Bergeron. Je to vcelku jasná volba, až Zdeno skončí,” řekl trenér Bruins Claude Julien pro CSN New England.

“Myslím, že už se nevyhýbá věcem, které mu byly před dvěma třemi lety nepříjemné. Každým rokem je zkušenější a máme v týmu několik mladých kluků, kteří potřebují hráče, za kterým mohou jít,” pokračoval Julien o Bergeronovi.

Patrice Bergeron poprvé v dresu Bostonu Bruins nastoupil 8. října 2003 a od té doby neoblékl jiný, nepočítáme-li kanadský. Pokud navíc půjde vše, jak se předpokládá, neopustí tým dřív než v roce 2022, kdy mu vyprší současná smlouva.

S přibývajícími roky a zkušenostmi se Bergeron zapojuje do chodu mužstva na ledě i v kabině o poznání více, což potvrzují i slova Juliena: “Je to tak. A myslím, že to zvládá, aniž by nějakým způsobem ohrožoval pozici svého kapitána.”

Devětadvacetiletý Bergeron již několik sezon zastává pozici zástupce kapitána a v celé lize patří mezi nejrespektovanější osobnosti. V Bostonu si pochvalují zejména jeho defenzivní schopnosti a nejsou jediný.

“Do každého zápasu jde naplno. Pokaždé plní do nejmenšího detailu herní plán a přesně to z něj dělá skvělého hráče. Mluvíme o něm kvůli tomu, co všechno znamená pro tým,” řekl ještě o svém svěřenci Julien v jiném rozhovoru.

Spoustu hokejových odborníků vidí v Bergeronovi nejlepšího defenzivního útočníka současného hokeje. “Vždy to vypadá, že je poslední, kdo opouští naše obranné pásmo a zároveň první, kdo jde forčekovat. Patrice je výborný hráče, pro tým dělá opravdu hodně,” říkal nedávno na adresu svého spoluhráče Reilly Smith.

Mít v týmu hráče Bergeronova ražení je zkrátka snem každého trenéra a pokud má mladší hráč k někomu vzhlížet, je to právě hráč, který staví týmový úspěch na první místo.

Velice trefně okomentoval celou zprávu novoanglického deníku fanoušek Josh: “Patrice Bergeron příštím kapitánem Bruins? Další žhavé novinky – voda je mokrá a nebe modré.” To o respektu, kterému se rodák z quebeckého Ancienne-Lorette těsí, vypovídá asi nejlépe.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.