bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cílem není jeden Stanley Cup, chceme být dynastie, říká majitel Vegas. Měl tým letos na finále?

28. dubna 2019, 16:05

Martin Schwarz

Neúspěch často motivuje k ještě větší dřině a víře, že příště vše dopadne lépe. Platí to jak v hokeji, tak v životě obecně. A jak vidno, přesně takto nyní uvažuje organizace Vegas Golden Knights, která teprve před pár dny gratulovala San Jose k postupu do druhého kola play-off. V Nevadě jsou přesvědčeni, že letos měli minimálně na postup do finále vyřazovacích bojů, a že v příštích letech mohou vyhrát ne jeden, ale hned několik Stanley Cupů. Aspoň to tvrdí majitel nejmladšího týmu NHL Bill Foley.

Mým cílem je z Golden Knights udělat hokejovou dynastii,“ hlásal před novináři muž, který má velký podíl na existenci hokeje ve Vegas. „To neznamená vyhrát jeden Stanley Cup, ale více Stanley Cupů během několika let.“ Není ale na takové výroky příliš brzy? Nejsou řečeny jen ve frustraci z nedávného (a podle některých nespravedlivého) vyřazení v sedmém duelu prvního kola?

Pravda, Zlatí rytíři měli hodně blízko ke zdolání silných Žraloků a jejich posílení při únorové uzávěrce přestupů dává znát, že budou minimálně v příštích dvou až třech letech tvrdým oříškem pro každý mančaft NHL. A také je pravda, že nevadský klub postoupil ve svém premiérovém ročníku do finále Stanley Cupu. Jenže neslibuje Billy Foley fanouškům něco, co nemůže splnit? National Hockey League je rok od roku vyrovnanější (jako nejlepší důkaz poslouží letošní play-off, v němž prakticky všichni favorité selhali a teď objednávají letenky na dovolenou). Už jen zisk jednoho Stanleyova poháru je obrovský úspěch.

Vegas je ukázkovým příkladem, že s jídlem velmi rychle roste chuť. Ještě před prvním zápasem klubu v NHL měl Bill Foley za cíl dostat se během tří let do play-off a v horizontu šesti roků získat stříbrný grál. Teď už hovoří o dynastii.

Nehodláme se koukat do zpětného zrcátka,“ reagoval vlastník organizace za kuriózním vyřazením v sérii proti Sharks. „Hledíme jen dopředu. Našim cílem je společně s manažerem Georgem McPheem složit na příští sezonu ještě lepší tým, než jsme měli letos. Když se ohlédnu zpátky, tentokrát mělo naše mužstvo větší kvalitu než před rokem, ačkoli ze hry vypadlo brzy. A stejně tak věřím, že příští rok budeme opět lepší.“

Udrží manažerova asistenta?

Podle Foleyho měli současní Golden Knights takové kvality, že kdyby přešli (ne, na kdyby se ani v hokeji nehraje) v úvodní sérii přes San Jose, bezpochyby dojdou i letos až do finále. „Upřímně řečeno, jedním z největších zklamání z brzkého vyřazení je pro mě to, že jsme měli našlápnuto k další finálové účasti. Věřím, že kdybychom Žraloky porazili, tak budeme favoritem na zisk Stanley Cupu,“ sdělil Foley novinářům bez sebemenších pochyb.

Jestli jsou řeči zámožného majitele jen chvástáním se a zbytečným předbíháním, na to dostaneme odpověď až v horizontu několika příštích let. Nyní vedení Golden Knights především potřebuje zapracovat na udržení klíčových hráčů a jiných důležitých jmen. Například asistenta generálního manažera Kellyho McCrimmona. „Chceme, aby Kelly zůstal,“ ujistil Bill Foley. „George McPhee zmínil, že s ním chtějí vyjednávat další týmy, ale věříme, že zůstane.“ McCrimmon mimo jiné pečuje o co nejlepší podvědomí o značce Vegas Golden Knights, a to nejen na severoamerickém kontinentu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.