bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cíle Calgary? Minimálně sto bodů v základní části

20. srpna 2017, 19:29

Jan Šlapáček

V Calgary cítí, že mají po dlouhé době tým, který by mohl patřit v NHL k těm nejlepším. Trenér Glen Gulutzan povede Flames druhým rokem a nedává si zrovna malé cíle. Se svými svěřenci chce získat v základní části minimálně sto bodů.

Calgary se v minulé sezóně dokázalo po příchodu nového trenéra hodně zlepšit a po roční absenci se vrátilo i do play-off. V něm ale Flames velký úspěch neudělali, když vypadli s Ducks hned po čtyřech zápasech. V příštích letech se něco podobného opakovat nemusí a pravděpodobně ani nebude.

Generální manažer Brad Treliving byl hodně aktivní a dovedl do týmu zkušeného brankáře Mikea Smitha a obránce Travica Hamonica. Především obsazení brankoviště stálo Flames úspěch v minulém ročníku, když Brian Elliott nedokázal navázat na výkony ze St. Louis a Chad Johnson nemá kvality na to, aby byl brankářskou jedničkou.

Calgary mělo pod vedením Gulutzana před rokem špatný vstup do sezóny, čemuž by se tentokrát šestačtyřicetiletý kouč rád vyhnul a šel se svým týmem hned od úvodu za vytyčeným cílem.

„Začali jsme hodně špatně, ale nakonec jsme získali čtyřiadevadesát bodů. Věřím, že pokud si všechno ohlídáme, dostaneme se minimálně na stobodovou hranici, což je naším cílem." Zároveň ale bylo z projevu Gulutzana poznat, že si myslí, že může Calgary posbírat i o pár bodů více.

„Výborně jsme upevnili obranné řady a získali skvělý tandem do brankoviště" - Glen Gulutzan

Samotný trenér je hodně spokojený, že se povedlo získat výborného brankáře s kvalitním obráncem. „Dodává mi to hodně optimismu. Výborně jsme upevnili obranné řady a získali skvělý tandem do brankoviště," dodal Gulutzan, který bude mít po ruce také brankáře Eddieho Läcka.

Pokud se Calgary nakonec předaří onu stobodovou hranici překonat, bude to poprvé od sezóny 2005/2006, co by si Flames vedli takhle dobře. Podaří se jim to?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.