bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chudobin zaklel brankoviště a stal se první hvězdou. Je jako skála, těší spoluhráče

20. září 2020, 16:00

Jan Vojkůvka

Byl to jeho večer a hlavně to byla jeho zásluha, že Dallas dokráčel v prvním finále pro vítězství. Ruský brankář Anton Chudobin si úvodní klání podmanil, střelce Tampy přiváděl k zoufalství a pokryl 35 z 36 střel soupeře. Po zásluze se stal první hvězdou zápasu a naznačil, že jeho tým bude hodně tvrdým oříškem.

„Po celé play-off je pro nás jako skála a dnes tomu nebylo jinak,“ radoval se po výhře 4:1 útočník Blake Comeau, který k úspěchu Stars přispěl jednou asistencí. Ocenil zejména ledový klid, který Chudobin zachoval v kritických okamžicích.

Ty přišly mezi 45. a 55. minutou. Dallas šel třikrát do oslabení, ale Chudobin svůj tým podržel a těžkou situaci zvládl. Stejně jako celou třetí třetinu, v níž pochytal všech 22 střeleckých pokusů Tampy.

„Dostali jsme se do problémů s oslabením a on nás z toho vysekal. Píše jeden z hlavních příběhů play-off. Vždy, když potřebujeme důležitý zákrok, on se předvede,“ chválil Comeau svého gólmana.

Možná ještě důležitější zásah ale předvedl ke konci druhé třetiny. Tehdy obral o gól Anthonyho Cirelliho a ze žhavé skrumáže u brankoviště vyšel vítězně i díky skvělému přehledu a těžkému zákroku, při němž zahodil hůl a rukou, v níž ji svírá, zachytil letící puk.

„Jeho hra hovoří sama za sebe,“ podotkl obránce Jamie Oleksiak, který byl autorem vítězné branky. „Skoro to vypadá, že je ho plný led. Baví se tím. Mám pocit, že se nakopáváme jeho energií. Dnes byl skvělý, to ani nejde popsat.“

O tom, že se v těžkých podmínkách tzv. bubliny baví a udržuje optimismus, svědčí i zmínka ruského reportéra Sergeje Děmidova. Podle něj Chudobin poté, co spatřil Stanley Cup, v ruštině s úsměvem prohlásil: „Možná bychom ho mohli ukrást a zkusit utéct?“

Pokud ale bude chytat dál tak jako doposud, nebude to potřeba. Po celé play-off si drží skvělá čísla, když vychytal 13 výher z 20 zápasů a úspěšnost zákroků drží nad 92%. V pětizápasové sérii finále Západní konference proti Vegas jeho výkony ještě více rostly, když inkasoval jen 8 branek a svou úspěšnost vytáhl na 95%.

Navíc v utkáních, ve kterém na něj letí přes 30 střel, dokázal vychytat devět výher a jen jednou si připsal porážku. „Snažím se jen zaměřit na každou další střelu. Kolik jich bude, tak nad to nepřemýšlím. Jen se snažím dělat svou práci,“ říká skromně.

Druhý finálový zápas je na programu v noci z pondělí na úterý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.