bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chris Kreider o své budoucnosti nepřemýšlí, soustředí se pouze na hokej

26. listopadu 2019, 19:47

Jiří Sameš

Útočník Chris Kreider se může stát po skončení sezony 2019-2020 neomezeně volným hráčem, vyprší mu totiž čtyřletá smlouva na celkem 18.5 milionu dolarů. Navzdory tomu ale o své budoucnosti v tuto chvíli nepřemýšlí a soustředí se pouze na hokej.

New York Rangers porazili v noci na úterý 26. listopadu mezi domácími mantinely Minnesota Wild 3:2 v prodloužení.

K úspěchu jim pomohl také Chris Kreider, když využil v čase 57:10 přesilovou hru a srovnal skóre zápasu na 2:2. Jednalo se přitom o jeho šestý gól v letošní sezoně.

Utkání bylo mimochodem specifické tím, že se do Madison Square Garden vrátil útočník Mats Zuccarello, jehož Rangers vyměnili těsně před loňskou uzávěrkou přestupů. Hokejista strávil v New Yorku téměř devět let.

A právě návrat Matse Zuccarella na místo činu se zasloužil o další spekulace, zda také Kreider opustí Rangers.

„Ne, v tuto chvíli o své smlouvě nepřemýšlím. Vůbec. Myslím to vážně," řekl Kreider deníku The New York Post, po skončení duelu s Wild.

„Jsem tady už dost dlouho a chápu, že hokej je i trochu byznys. Rozumím vaší otázce, ale nemyslím si, že je správné o tom teď mluvit," pokračoval.

Kreider je díky Rangers devatenáctkou Vstupního draftu NHL 2009. V nejlepší hokejové lize debutoval v play-off 2012 a nyní zde hraje svou devátou sezonu.

Výše uvedený kontrakt podškrtl s Rangers 22. července 2016, na poslední dva roky zahrnuje tato dohoda modifikovanou doložku o nevyměnitelnosti.

„Musím ocenit vedení klubu, za způsob, jakým se ke mně chovají a zachází se mnou," zmínil Kreider.

„Zaslechl jsem několik hororových příběhů o tom, co všechno se může v této situaci přihodit. Tady je to nemožné."

„Nemyslím na uzávěrku přestupů, na smlouvu a ani na to, co by se případně mohlo stát. Přísahám," poznamenal ještě.

„Snažím se ze všech sil, abych pomohl zdejším mladým klukům. Máme tady talentované hokejisty. Soustředím se pouze na současnost," doplnil.

Kreider, osmadvacetiletý Američan, odehrál v sezoně 2019-2020 zatím 22 zápasů, přičemž v nich vstřelil šest gólů a zapsal celkem 13 kanadských bodů.

Rangers mají na svém kontě aktuálně dvě výhry po sobě, v tabulce Východní konference jsou potom nyní na dvanáctém místě (bilance 11-9-2).

Příští duel sehrají v noci na čtvrtek, kdy přivítají divizního soupeře, Carolina Hurricanes.

Čtěte také:
Zranění Stevena Stamkose není vážné, vrátit by se měl koncem týdne

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.