bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago v Arizoně zabojuje o naději, zlatý hřeb večera ale nabídne Východní konference

26. března 2019, 19:15

Vojtěch Balon

Sedmi zápasy v noci na středu pokračuje kanadskoamerická NHL. Těsně po půlnoci se začnou odehrávat boje o postupové pozice ve Východní konferenci, do akce totiž půjdou Carolina, Montreal i Columbus.

0:00 Washington Capitals - Carolina Hurricanes

Úřadující obhájce Stanleyova poháru si dnes může definitivně zajistit postup do pohárové soutěže, a to pokud jakýmkoliv způsobem porazí Carolinu a zároveň prohrají Montreal a Columbus. Caps z posledních čtrnácti zápasů vyhráli hned deset, Hurricanes se ale mohou také pochlubit skvělou formou a díky jedenácti výhrám z posledních patnácti zápasů ztrácí na čelo Metropolitní divize pouhých pět bodů. Ve skvělé formě je brankář Caroliny Petr Mrázek, který v posledních devíti zápasech vychytal osm výher a svou úspěšnost zákroků vyšponoval na 94,5 %.

0:00 Columbus Blue Jackets - New York Islanders

Boj o postupové pozice v Metropolitní divizi se bude odehrávat i na ledě columbuské Nationwide Areny. Blue Jackets se v případě výhry mohou vrátit na druhou divokou kartu, zatímco New York Islanders ztrácejí na vedoucí Washington jediný bod. Hostující lodivod Barry Trotz se ovšem bude muset obejít bez zraněného Andrewa Ladda, který si v nedělním klání s Arizonou poranil koleno a letos si už nezahraje. Do sestavy Columbusu se naopak vrátí uzdravený kapitán Nick Foligno.

0:30 Montreal Canadiens - Florida Panthers

Canadiens stejně jako Blue Jackets poslední dobou pravidelně střídají výhry s porážkami a přetahují se o poslední postupové místo Východní konference. Tentokrát budou svěřenci Claudea Juliena čelit Floridě, která už ztratila naději na postup a navíc prohrála dvakrát v řadě; naposledy divoce 5:7 na ledě Toronta.

0:30 Ottawa Senators - Buffalo Sabres

Senators mají po 75 odehraných zápasech na kontě pouhých 58 bodů, po uzávěrce výměn navíc dohrávají sezónu s výrazně omlazeným kádrem. Ani Buffalu už ale o nic nejde, Sabres totiž po povedeném vstupu do základní části zcela vypadli z tempa a na postupové příčky ztrácejí už 17 bodů. Z posledních deseti zápasů navíc svěřenci Phila Housleyho vyhráli jednou jedinkrát...

2:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings

Sedm zápasů před koncem ztrácí Oilers na druhou divokou kartu sedm bodů, postup do play-off už ale albertský celek nemá ve svých rukou a v minulém utkání navíc hloupě prohrál s poslední Ottawou. Nyní Edmonton čeká další sok, kterému jde už jen o čest, Kings ale není radno podceňovat. Svěřenci Willieho Desjardinse aktuálně drží sérii tří vítězství v řadě, naposledy si poradili přesvědčivě 3:0 s Calgary.

3:00 Vancouver Canucks - Anaheim Ducks

Canucks jsou na tom podobně jako před pár řádky zmiňovaní Oilers: na play-off momentálně ztrácejí sedm bodů. Z posledních dvou utkání však Vancouver neurval ani bod, v neděli dokonce doma podlehl Columbusu potupně 0:5. To Ducks mají ještě o dva body méně než Vancouver, a v případě výhry se tak mohou na svého tabulkového souseda z Britské Kolumbie dotáhnout.

3:00 Arizona Coyotes - Chicago Blackhawks

Zatímco Oilers, Kings, Canucks či Ducks už v noci o nic nepůjde, Arizona i Chicago musí bezpodmínečně zvítězit. Blackhawks (ztráta 5 bodů na play-off) půjde o holé udržení naděje, zatímco Coyotes momentálně ztrácí jen dva body na osmé Colorado. Aktuální forma hovoří spíše pro Patricka Kanea a spol., nechme se překvapit, jak tato důležitá bitva na Západě zamíchá kartami.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.