bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago se na dálku popere s Minnesotou o první místo, Sharks chtějí šestou výhru v řadě

24. ledna 2017, 19:00

Jakub Prchal

V noci z pondělka na úterý nabídne NHL hned deset duelů. Zajímavé bude kanadské střetnutí mezi Montrealem a Calgary nebo zápas Bostonu s Detroitem. Na dálku pak můžeme sledovat, jak dopadne klání o první místo Západní konference. O něj bude bojovat Minnesota a Chicago.

01:00 Boston Bruins – Detroit Red Wings

Boston sice sezónu nezačal špatně, poslední týdny se však velice trápí, což lze vidět i na aktuálních výsledcích. V posledních šesti zápasech totiž bral body pouze jednou.  Naposledy dostal naloženo pět gólů od Pittsburgu. Nejlepší střelec týmu David Pastrňák pak čeká na vstřelení svého jednaadvacátého gólu od čtrnáctého prosince – už více než měsíc se tedy neprosadil.

Detroit sice po sérii tří výher v řadě dvakrát prohrál, v obou případech však bral alespoň jeden bod. Velice dobře v posledních dnech chytají oba brankáři, celek z města automobilů však není produktivní. Ačkoliv Red Wings obsazují až čtrnáctou příčku v rámci Východní konference, na pozice play-off ztrácí pouze čtyři body.

01:00 New Jersey Devils – Los Angeles Kings

New Jersey sice neprožilo dobrý závěr roku, v lednu ale jakoby parta okolo Taylora Halla chytla nový dech a s ním přišla i série pozitivních výkonů. Ďáblové postupně popravili Calgary, Vanouver, Minnesotu i Philadelphii. Po velice vyrovnaném zápase podlehli pouze Montrealu. Pokud by nadále produkovali body, nemusela by být myšlenka play-off nereálná.

Los Angeles chybí dvě důležité opory. Brankoviště nehájí Jonathan Quick, který se zranil již v prvním zápase sezóny a stále to nevypadá na jeho návrat. Následně se mezi marody ocitl i Tyler Toffoli, důležitý článek týmu. Králové se sice snaží, doplácí ale na velice chabou produktivitu. Poslední čtyři zápasy prohráli, vždy však do poslední minuty bojovali s jednogólovým deficitem. Horší je situace v tabulce, na třetí tým své Pacifické divize ztrácí už dvanáct bodů. Divizní rivalové navíc nabrali obrovskou formu.

01:00 New York Islanders – Columbus Blue Jackets

Ve stejný čas jako předchozí tři duely se odehraje i ten v New Yorku. V něm Islanders přivítají Columbus, druhý tým Západní konference. Ten nadále působí nezastavitelným dojmem a po loňské nevydařené sezóně se zdá, že by znovu mohla parta okolo Lukáše Sedláka útočit na zisk té nejcennější trofeje na světě.

Domácí Islanders se po změně trenéra herně i výsledkově zlepšili, přesto to nestačí na odpoutání se ode dna Metropolitní divize. Předchozí čtyři duely však všem příznivcům mužstva daly ještě naději na účast v play-off – vždyť v nich ani jednou neprohráli v základní hrací době, tři z nich navíc dotáhli k zisku dvou bodů.

01:00 Pittsburgh Penguins – St. Louis Blues

Pittsburgh prožívá velice dobré období. Jejich hokej zdobí hodně branek, zápasy fanoušky baví. Vždyť v předchozích čtyřech duelech padlo hned čtyřiatřicet branek, z nichž jich čtyřiadvacet nastříleli útočníci Penguins! Všechny navíc Pens dotáhli až do vítězného konce. Velký podíl na střeleckém uragánu má i nejlepší střelec ligy Sidney Crosby, který v počtu kanadských bodů dokonce šlape na paty i prvnímu Connorovi McDavidovi, přestože odehrál o deset utkání méně.

Blues mají problém především v defenzívě a v brankovišti. Poslední tři zápasy prohráli. Vždy inkasovali nejméně pět branek, což je na tým, který chce patřit k elitě ligy, příliš mnoho. Jejich krize nabývá takových rozměrů, že je v tabulce přeskočil i Nashville, díky čemuž už Bluesmani nejsou v elitní trojici týmů z Centrální divize. Pokud chtějí, aby se přes ně nepřehoupl i Winnipeg, musí zabrat.

01:30 Montreal Canadiens – Calgary Flames

Montreal se stále drží mezi nejlepšími týmy Východní konference, v lednu už však nevyhrává tak často jako v dřívějších fázích sezóny. V posledních deseti duelech střídá výhry s prohrami. Nejproduktivnějším hráčem Canadiens je Max Pacioretty, který zaznamenal už třicet devět bodů.

Calgary se v posledních zápasech vůbec nedaří, přesto drží takzvanou divokou kartu. Těží hlavně ze špatné formy týmů nacházejících se v tabulce pod nimi. Šance Plamenů rozhodně nejsou ztracené, po roce opět mají možnost proklouznout do bojů o Stanley Cup.

01:30 Ottawa Senators – Washington Capitals

Velice zajímavé střetnutí se odehraje v Ottawě, kde se utkají dva týmy se solidní formou. Zatímco domácí z posledních sedmi zápasů vyhráli hned pět, Washington se během lednového tažení vyšvihl až na čelo Východní konference.  V roce 2017 totiž ani jednou neprohrál v základní hrací době, pouze Pittsburgh byl nad jejich síly, když zvítězil 8:7 v prodloužení. Utkání Capitals navíc provází ofenzivní hokej. Celkem osmkrát z dvanácti možných duelů soupeři nastříleli minimálně pět branek.

Senators spoléhají na výkony strážce brankoviště. Naposledy si sice připsali porážku v prodloužení, předtím ale vyhráli třikrát v řadě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je ofenzivní obránce Erik Karlsson, který zaznamenal už devětatřicet bodů. Poslední vzájemný zápas zvládl lépe jejich soupeř, zvítězil však těsně 2:1.

02:00 Nashville Predators – Buffalo Sabers

Nashville se dostal v polovině ročníku do pohody a začal vyhrávat. Z posledních sedmi utkání prohrál pouze jedno, a tak není divu, že poskočil na třetí příčku Centrální divize před nepříliš dobře hrající St. Louis. Predators sice nedávají mnoho branek, příliš často však ani neinkasují.

To Buffalo je na tom o něco hůře. Přestože v poslední době začalo sbírat nějaké body, stále se nemůže vymanit ze dna Východní konference. Má však dvě utkání k dobru a pokud by dokázalo alespoň jedno vyhrát, mohlo by za sebe posunout Tampu, která by se tak dostala až na poslední místo konference!

02:00 Winnipeg Jets – San Jose Sharks

Winnipeg sice nehrál špatný hokej, dostával ale příliš mnoho branek. Proto byl povolán z farmy zpět do hlavního týmu Ondřej Pavelec, pod kterým najednou Jets vyhrávají a neinkasují. Přestože naposledy podlehli Anaheimu 2:3, prezentovali se velice solidním výkonem. Proti druhému nejlepšímu týmu z Pacifické divize tak budou chtít navázat na předchozí duely s Blues a Coyotes.

Nepůjde však o nic snadného, protože je čeká loňský finalista Stanley Cupu, který navíc hraje v naprosté pohodě. San Jose vyhrálo z předchozích deseti duelů hned sedm, aktuálně navíc drží sérii pěti výher v řadě! Tým okolo Brenta Burnse sice nestřílí příliš branek, má však čtvrtou nejlepší obranu v celé lize. Navíc se může spolehnout na skvěle chytajícího Martina Jonese, který i letos potvrzuje své kvality.

02:30 Dallas Stars – Minnesota Wild

Pokud budeme hledat kontrast mezi Dallasem a Minnesotou, rozhodně nás napadne obrana. Zatímco Minnesota ji má nejlepší v celé Západní konferenci, Dallas inkasuje v průměru více než tři góly na zápas. I díky tomu se mu vyřazovací část soutěže vzdaluje. Přesto stále má šanci. Dallas by však musel začít vyhrávat.

Minnesotě patří první místo v celé Západní konferenci a nadále udivuje celou NHL. Velice stabilní výkony ji táhnou během celé sezóny. Naposledy sice prohrála, z předchozích deseti duelů však jen dvakrát nezískala ani jeden bod.

02:30 Chicago Blackhawks – Tampa Bay Lightning

Chicago bude dnes na dálku soupeřit s Minnesotou o první místo Západní konference, jelikož oba celky vlastní stejný počet bodů.  V současnosti mají Blackhawks na kontě sérii tří vítězství v řadě, na což chtějí navázat proti Tampě, která svým fanouškům radost rozhodně nedělá. Po velice úspěšných sezónách se jí nedaří, což se promítá i na postavení v tabulce.

Od posledního místa ve Východní konferenci ji dělí pouze skóre. Velkým problémem je absence kapitána Stevena Stamkose, který se stále nevrátil do sestavy Lightning. Jediným pravidelným střelcem je mladík Nikita Kučerov.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.