bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chicago hledá hvězdného útočníka. Námluvy vede s Carolinou i Montrealem

14. července 2018, 16:05

Jan Vojkůvka

Nepovedený rok přinutil zástupce Chicaga provést změny, které vrátí jejich organizace na příčky vedoucí do play-off. Vítězové Stanley Cupu z let 2013 a 2015 se zbavili kontraktu Mariána Hossy a hodlají prostor pod platovým stropem využít k příchodu některého z hvězdných útočníků.

Podle Davida Pagnotta z The Fourth Period, se Chicago zajímá zejména o Maxe Paciorettyho z Montrealu a Jeffa Skinnera z Caroliny, kteří by měli vyztužit ofenzivu týmu. 

Chicago si za tím účelem udělalo i prostor pod platovým stropem díky trejdu, jehož součástí byla i smlouva Mariána Hossy, která oficiálně zatěžuje rozpočet částkou 5,275 milionů ročně a to až do roku 2021. Výměna s Arizonou tak rázem získala pro Blackhawks prostor v hodnotě 9,3 milionů dolarů.

Blackhawks, kteří po deseti letech scházeli v play-off, mají za sebou nevydařenou sezonu nejen z hlediska výkonů, ale také smůly na zranění. I tyto komplikace způsobily, že tým z hlediska produktivity pokulhával a není tak divu, že se snaží poohlédnout po ryzích kanonýrech.

A to by měli být Pacioretty se Skinnerem. Podle dostupných informací již proběhly první námluvy mezi Chicagem a Montrealem i Carolinou.

Přinejmenším pak u Paciorettyho může mít Chicago velkou šanci na úspěch. Jak informoval web The Athletic, Montreal nehodlá prodloužit svému hráči smlouvu, a vzhledem k tomu, že do konce současného kontraktu zbývá poslední rok, budou se Habs snažit za Paciorettyho něco získat. 

Ani Skinner však není nedostupným zbožím. Šestadvacetiletá sedmička draftu 2010 je pro organizaci, jež se snaží přebudovat kádr, velkou příležitostí, jak získat novou do týmu novou krev. A už tak dost kvalitní kádr Chicaga by takového hokejistu rád získal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.