bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chiarelliho perné léto. Po McDavidovi pojistil také Draisaitla

17. srpna 2017, 8:00

Michal Sobotka

Smlouva mu vypršela a bylo jen otázkou času, než se dohodne na nové. Hokejový útočník Leon Draisaitl teď už kontrakt má. Edmonton si jeho služby pojistil na dalších osm let. Průměrný roční příjem přitom bude činit 8,5 miliónu dolarů.

Byl v podobné pozici, jako třeba David Pastrňák. Čekal, až se dohodne na nové smlouvě se svým klubem. Zatímco český útočník tuto jistotu ještě nemá, německý útočník Edmontonu Leon Draisaitl si může oddechnout. Oilers mu nabídli osm let pokračování s průměrným ročním příjmem 8,5 miliónu dolarů. Nemohl odmítnout.

V minulém ročníku jedenadvacetiletý útočník ukázal, jak důležitým hráčem pro Edmonton je. Nastřádal 77 bodů, dal 29 gólů a na 48 jich nahrál. Ve všech těchto kategoriích byl v celém klubu lepší pouze vítěz kanadského bodování Connor McDavid. „Osm let, mám radost. Ani jsem nepřemýšlel, že bych hrál jinde,“ rozplýval se Draisaitl.

Společně s klubem zažil největší slávu od roku 2006. Edmonton dokázal proklouznout do druhého kola play off, což se mu naposledy povedlo právě před jedenácti lety, kdy to kanadský klub dotáhl až do finále Stanleyova poháru, kde padl v sedmi zápasech s Carolinou. „Byli jsme si jistí, že se dohodneme,“ řekl generální manažer Peter Chiarelli.

Ten již stihl několik důležitých věcí. Na začátku července podepsal výnosnou a dlouhodobou smlouvu s Connorem McDavidem na osm let za 12,5 miliónů ročně. Nyní si pojistil také Draisaitla. Za dva hráče budou Oilers platit 21 miliónů po dalších osm let (v případě McDavida až od sezony 2018/19). Na druhou stranu se jedná o klíčové postavy týmu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.