bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chci pryč! Trojka draftu 2008 sedí v Buffalu na tribuně a žádá trejd

13. prosince 2019, 10:00

Tomáš Zatloukal

Byly časy, kdy pravidelně hrával přes 23 minut na zápas. Platil za špičkového beka, skálopevný pilíř defenzívních řad Winnipegu. Jenže to už je minulost, teď Zach Bogosian sedí v Buffalu na tribuně a čeká na šanci od nového kouče Ralpha Kruegera. Devětadvacetiletý Američan se s touto situací nechce smířit.

Nechte mě jít, vyměňte mě jinam.

Top je Bogosianovo přání, které má svou logiku. Vždyť v noci na pátek se nevešel do sestavy i přes fakt, že Krueger nominoval do mače s Nashvillem sedm obránců.

Přednost před Bogosianem dostali Rasmus Ristolainen, Jake McCabe. Colin Miller, Marco Scandella, Henri Jokiharju, Brandon Montour a Rasmus Dahlin.

Silná konkurence? Nepochybně, Bogosian ví, že potřebuje změnit prostředí. Pro generálního manažera Jasona Boterilla nicméně nebude vůbec jednoduché zkušeného zadáka vyměnit, vždyť Bogosian má stropovou zátěž přes pět milionů dolarů.

Boterill se netají tím, že by klidně některého z beků klidně obětoval. Rád by totiž vylepšil ofenzívu a zkvalitnil další řady za tou elitní ve složení Victor Olofsson, Jack Eichel, Sam Reinhart. První brázda šlape luxusně, další by mohly přidat.

Buffalo sice zatím nemá problémy se střílením branek, 105 gólů je řadí k ligovému nadprůměru, jenže je dost závislé na produktivitě svého kapitána Eichela. A hlavně nemá moc zajímavých možností pro případ, že se někdo z útočníků zraní.

Bogosianův trejd by měl usnadnit fakt, že jeho luxusní sedmiletá smlouva na 36 milionů dolarů v červnu vyprší. Pak se stane volným hráčem.

Komplikací je naopak zhusta popsaná zdravotní karta. Především v posledních letech se trojka draftu 2008 často potýká se zraněními. Dočká se navzdory tomu kýženého odchodu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.