bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chci odejít, vzkázal Winnipegu Trouba. U Jets prý nemůže rozvinout svůj potenciál

25. září 2016, 12:00

Michal Sobotka

Patří mezi nejtalentovanější obránce v současné NHL. Svou budoucnost ale nechce spojit s Winnipegem Jets, jehož byl doteď hráčem. Americkému obránci Jacobu Troubovi v kanadském klubu vadí, že v zadních řadách nedostává prostor na pravé straně. "Jestli mám naplno rozvinout svůj potenciál, musím odejít," nechal se slyšet dvaadvacetiletý rodák z Michiganu.

Na probíhajícím Světovém poháru se dvakrát stihl objevit v sestavě mladého výběru Severní Ameriky. Po vyřazení talenty nabitého mančaftu nic nenaznačovalo tomu, že by se neměl hlásit ve Winnipegu. Místo toho však americký obránce Jacob Trouba překvapil totiž oficiální žádostí o výměnu.

Devítce draftu 2012 se nezamlouvá post, na kterém jej Winnipeg využíval. Kanadský klub sice Troubovi dával dostatek prostoru, ale trenér Paul Maurice mu ho dopřál na levém kraji obrany. Držitel bronzové medaile z MS 2013 však drží hokejku na pravé straně, a právě tam byl raději hrával. "Když budu hrát napravo, můžu plně rozvinout svůj potenciál," vysvětloval své rozhodnutí. "Ve Winnipegu se to ale nestane," dodal.

"Nechci se za dvacet let ohlédnout a litovat, že jsem nevyužil možnosti stát se lepším hráčem."

"Samozřejmě to pro mě nebylo snadné rozhodnutí. Tohle není nic proti Winnipegu, mám rád i město a peníze taky nehrály roli," nechal se slyšet Trouba pro stanici TSN. "Je to jen o tom, že chci být nejlepším možným hráčem. Nechci se za dvacet let ohlédnout a litovat, že jsem toho nevyužil," komentoval.

Skrze agenta mladého Američana se navíc generální manažer Jets Kevin Cheveldayoff dozvěděl o tom, že Trouba nenavštíví ani tréninkový kemp klubu. Kurt Overhardt, který rodáka z Michiganu zastupuje, se nechal slyšet, že na výměně Troubových práv do jiného klubu NHL pracuje už od května. Vše se ale řešilo do této doby spíš interně.

"V posledních třech sezonách pro nás Jacob byl důležitou součástí organizace. V našich očích jí stále zůstává. Naše následující kroky budou v nejlepším zájmu Winnipegu Jets," řekl k nastalé situaci Cheveldayoff. Trouba je nicméně chráněným volným hráčem a podle agenta Overhardta se v posledních měsících o novém kontraktu vůbec nediskutovalo.

Právě kvůli nepodepsané smlouvě si Cheveldayoff ani nemůže vynutit Troubovu přítomnost na tréninkovém kempu.

Nutno dodat, že před Troubou mají Jets další dva vynikající praváky v obraně. Jedná se o dva urostlé borce, kterými jsou Dustin Byfuglien a Tyler Myers.

O Troubu se hned strhl slušný zájem mezi ostatními celky NHL

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.