bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chci jim dokázat, že udělali chybu, říká před souboji s Anaheimem Jonas Hiller

28. dubna 2015, 19:20

Vojtěch Balon

Plameny z Calgary nepřestávají překvapovat. Hokejové spektrum udivil už postup podceňované družiny trenéra Boba Hartleyho do vyřazovacích bojů, tím ale cesta Flames neskončila. I bez dlouhodobě zraněného kapitána Marka Giordana albertský celek vyřadil Vancouver, jedním ze strůjců postupu byl jednoznačně velezkušený brankář Jonas Hiller. Švýcarského reprezentanta čeká ve druhém kole pikantní souboj, Calgary se totiž utká s Anaheimem – jeho bývalým zaměstnavatelem.

Proti nabušeným Kačerům bude Hillerovi a spol. samozřejmě patřit role naprostého outsidera, jeden z nejperspektivnějších týmů celé ligy si sérii bude chtít především užít. Gólman známý svou charakteristickou černou maskou bude mít postaráno o motivaci navíc, loni totiž Ducks, jeho dlouholetý chlebodárce, mezi tyčemi vsadili na mladý tandem Andersen – Gibson, a na zkušeného Jonase Hillera tak nezbylo místo. „Chci jim dokázat, že udělali chybu, když mi nenabídli smlouvu,“ říká rodák z Felben-Wellhausenu odhodlaně.

„Strávil jsem tam sedm let, to se vymazat z hlavy nedá. Velká část týmu se od loňska změnila, ale stále tam znám spoustu kluků. Už jen to, že budu chytat v té budově (Honda Center, pozn. red.) pro mne bude speciální,“ přiblížil své pocity.

Ačkoliv Plameny ovládly rozhodující šestý zápas v poměru 7:4, pro Jonase Hillera o příliš úspěšný večer nešlo. V samém úvodu totiž dvakrát inkasoval a přepustil místo v brankovišti o fous mladšímu, ale o poznání méně zkušenému Karrimu Rämövi. Proti Anaheimu by se ale dlouholetý švýcarský reprezentant měl mezi tři tyče vrátit, což potvrzují i slova samotného kouče Hartleyho. „Jonase jsem nestáhl kvůli výkonnostním důvodům, jen jsem tím chtěl tým nabudit. Po zápase jsem se mu v kabině veřejně omluvil,“ vysvětlil svůj krok calgarský lodivod.

Samozřejmě, že Hillera v průběhu sezóny slabší chvilky, on byl ale tím brankářem, který odchytal většinu zápasů (50), a stal se tak první plnohodnotnou týmovou jedničkou od doby, kdy klubová legenda Miika Kiprusoff ukončila kariéru. Právě od Kiprusoffa by mohl Jonas Hiller čerpat inspiraci, vytáhlý Fin totiž přišel do Calgary v roce 2003 ze San Jose a hádejte, koho Plameny s ním v brance vyřadily v následujícím play-off. Tipujete správně: San Jose…

„Kdyby mi někdo před rokem řekl, že budeme ve druhém kole play-off čelit Anaheimu, určitě bych to bral všemi deseti,“ řekl Hiller a doplnil: „Mají hodně silný tým, první v Západní konferenci neskončili náhodou. Určitou šanci máme, ale rozhodně musíme hrát lépe než v prvním kole.“ Co myslíte, dokážou Plameny jednoho z favoritů na celkové prvenství potrápit, ba dokonce přes Anaheim postoupit?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.