bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chárův čtvrteční návrat je reálný, Krejčího nejistý

10. prosince 2014, 15:15

David Mekleš

Boston by se ve čtvrtek proti rozjetému Chicagu, které už sedm zápasů neprohrálo, mohl dočkat výrazného posílení. Do sestavy Bruins by se měl po sedmi týdnech od zranění kolene vrátit slovenský obránce Zdeno Chára. Pomalu se na svůj návrat chystá také český centr David Krejčí (neupřesněné zranění v dolní části těla, odhadují se potíže s třísly či s kyčlí), ale u něj se spíše očekává, že ještě proti Blackhawks hrát nebude.

„Oba dva už mohou trénovat, ale Krejčí ještě nedostal povolení k tomu, aby mohl hrát zápasy,“ vysvětlil po úterním tréninku stav svých dvou klíčových hráčů trenér Claude Julien pro server boston.com. „V tuhle chvíli jsem více optimistický v případě návratu Cháry, u Krejčího si nejsem jistý.“

Na včerejším tréninku se oba krajané účastnili cvičení, při kterých je povolený fyzický kontakt mezi hráči. Chára byl v první obranné dvojici s Dougiem Hamiltonem. Krejčí (odešel z ledu jako první hráč) byl v čele prvního útoku s Lucicem a Erikssonem na křídlech. Účast v kontaktních cvičeních - to bývá většinou poslední fáze před ostrým návratem do zápasů, takže uvidíme, co se stane ve čtvrtek.

A v podobném tónu hovořil s novináři také Zdeno Chára, který svému týmu chybí od 23. října., kdy si v zápase s New Yorkem Islanders přetrhl zadní křížový vaz v levém koleni. „Jsem moc rád, že jsem zpátky s týmem. Bude záležet, jak se budu cítit a také jak budu hrát,“ řekl urostlý obránce pro deník bostonherald.com. „Úterní trénink byl dobrý. Mým hlavním cílem je teď naplno trénovat každý den a dát do toho veškeré své úsilí. Uvidíme, co se stane ve čtvrtek.“

Kapitán Bruins přímo neřekl, že se vrací, ale trenér Julien naznačil, že čtvrtek je opravdu reálný termín. „Je v dobré kondici. Dnes vypadal dobře a můžete vidět, jak je nadšený z toho, že je zpátky. Bavíme se tady teď o našem kapitánovi, takže u něj to není až tak překvapivé. Vždycky byl takový. Je to ten typ hráče, který nesnáší, když musí jen sedět a na svůj tým se může pouze dívat. Pracoval na svém návratu opravdu hodně tvrdě a na to, že skoro dva měsíce nehrál, vypadal hodně dobře.“

„Hodně týmů bylo rádo, že s námi hrály, když 'Zee' nebyl v naší sestavě. Teď bude hodně týmů zklamaných, protože se brzy vrátí a doufejme, že to bude už ve čtvrtek,“ dodal zkušený kouč Bostonu.

Chára vynechal posledních 19 zápasů a Bruins z nich měli překvapivě dobrou bilanci 11-7-1. Čekalo se, že zranění jejich nejlepšího obránce se na jejich výsledcích projeví více. „Celý tým si zaslouží velké uznání za to, jak bojoval v každém zápase o každý bod. Není to totiž jednoduché, když vám v sestavě chybí tolik hráčů. Všichni hráči v těch zápasech bojovali, hráli obětavě a hráli, jak nejlépe mohli. Také celý trenérský štáb odvedl skvělou práci. Bylo to velmi povzbuzující a motivující,“ nešetřil Chára chválou nad výkony svých spoluhráčů z dob, kdy jim nemohl pomoci.

Boston má 31 bodů a ve Východní konferenci je na sedmém místě. Bruins mají na víc a doufají, že s návratem Cháry, a časem i Krejčího, se jejich postavení na Východě zlepší. „Blíží se půlka sezóny a je potřeba si uvědomit, kde se nyní nacházíme a kde chceme být. Musíme se na to soustředit a zlepšit se,“ burcuje před svým návratem nejvyšší muž v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.