bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Chára: Každý z nás bojoval o tuhle šanci. Teď musíme udělat maximum

25. září 2016, 19:00

Martin Voltr

Kdo by to byl čekal? Organizátoři Světového poháru si vysnili zámořské finále, ale už po základních skupinách bylo jasné, že na něj nedojde. Místo Spojených států totiž ze skupiny A proklouzl do semifinále Tým Evropy, který dnes od 19:00 SELČ vyjede do boje proti Švédům. „Máme obrovskou motivaci vyhrát,“ ujišťuje slovenský bek Zdeno Chára.

Na první pohled nesourodý celek, který se vzhledem k olympijským kvalifikacím dával složitě dohromady, na úvod přípravy dvakrát sfoukli severoameričtí mladíci. Jenže kdo se směje naposled... To Evropané jsou teď v semifinále. Na úvod skupiny zdolali Spojené státy 3:0, pak přetlačili Česko 4:3 v prodloužení a porážka 1:4 od Kanady už jim vadit nemusela.

„Vždycky je dobré, když máte šanci pobít se o úspěch. Čtyři další týmy odjely domů. Každý z nás se doteď snažil, abychom tu šanci měli. Teď už ji jen musíme vzít do vlastních rukou a udělat maximum pro to, abychom šli dál,“ hlásí Zdeno Chára.

Jenže Švédové působí v Torontu velmi dobrým dojmem. Proti Severní Americe prokázali, že i když se jim nedaří, umí zatnout zuby. V posledním zápase skupiny dotáhli dvoubrankové manko a bod získaný po základní hrací době jim stačil k pojistce prvního místa. „Ukázali svoje kvality. Systémově jsou jeden z nejdisciplinovanějších týmů v hokeji a jejich osobnosti umí v zápasech udělat rozdíl,“ varuje slovenský dlouhán, který si vzpomněl i na vzájemný duel z přípravy.

Evropané tehdy svého soka pěkně opařili – jak jinak nazvat výsledek 6:2! Seveřanům udělili lekci z produktivity, gól dali z každé čtvrté střely na branku. „Určitě to bude jiný zápas. Málokdy Švédy porazíte takovým rozdílem. Nám se to podařilo, ale tyhle zápasy už jsou o tom, kdo hraje víc zodpovědně a systémově. Budou rozhodovat maličkosti,“ tuší Chára. A rozdíl se nečeká ani u gólmanů, vždyť jeden tým se opírá o skvělého Haláka (94,6 %) a druhý zase o famózního Lundqvista (95,3 %).

Ve finále Světového poháru už čeká Kanada. Dojde na střet se Švédy, nebo skládanka evropských hokejistů najde sílu ještě na jedno překvapení?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.