bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

„Cestující Jágrové“ docestovali? Skupina věrných fandů s parukou má problém

3. října 2017, 7:00

Jiří Lacina

Dostat se do téhle partičky je čest. Vstup je podmíněn přísným výběrem a složením slibu. Svěřenou paruku musíte opatrovat. Je to hlavně recese, ale přiznejme si, originální a zdařilá. Jen pár minut potom, co oběhla hokejový svět zpráva, že Jaromír Jágr podepsal Calgary, vyšel v listu Herald rozhovor s Chrisem Richterem, spoluzakladatelem téhle roztomilé party.

Ta zpráva má pro všechny fatální nádech. Minimálně na rok změní těmhle chlápkům životy. Až dosud za Jágrem cestovali po celém severoamerickém kontinentu. Jistěže ne na všechny zápasy. Po dohodě, když měli zrovna čas a peníze. Teď bude všechno jinak. Travelling Jagrs (cestující Jágrové) totiž pochází z Calgary!

„Budeme teď snad ‚necestující Jágrové‘?“ ptal se sám sebe Chris Richter. „Hodně otázek…“ dumal se smíchem. Přesnější vyjádření domova téhle party je Alberta. Všichni jsou z této provincie, většina přímo z Calgary, někdo z Edmontonu, někdo z Airdrie (městečko kousek od Calgary).

Jako Jágrovi velcí fanoušci upřímně doufali, že se pětačtyřicetiletý matador ještě aspoň na rok do NHL vrátí. Stalo se a dokonce v jejich domácím klubu. Komu se dostane cti nosit dres s číslem 68 v barvách Plamenů? Loni potřebovali nahradit „reprezentačního Jágra“, konkurz se konal na kluzišti Tuscany. „Teď aby ho dělali v ‚Domu‘ (zkratka pro domácí halu Flames),“ žertují novináři.

Po změnách volá také „Bible cestujících Jágrů“. Jedno ze zlatých pravidel totiž říká: „Nikdy nefandíme žádnému týmu, ani jeho týmu, fandíme jen Jágrovi!“ Pětatřicetiletý Richter připouští, že tohle budou muset probrat a pravidlo možná přeformulovat. „Bude to těžké, protože někteří chlapi jsou fanoušci Calgary. Budeme si k tomu muset všichni sednout. Pro některé by bylo těžké se uhlídat!“

Že by Travelling Jagrs docestovali, není úplná pravda. Calgary Flames začínají sezónu ve středu v nedalekém v Edmontonu, přestože Jágr nejspíš ještě nebude v sestavě, rádi by byli u toho. „Pokusím se nás do Edmontonu zorganizovat, ačkoli všichni říkají, že tam ještě nebude. Cestovat budeme pořád,“ slibuje hlavní plánovač skupiny Trevor Freeman (Dallasský Jágr).

Proč nedošlo k dohodě dřív?

Výsledek jednání všechny překvapil. Smlouva na jeden milión dolarů základního platu a jeden milión bonusů potvrzuje, že lukrativní nabídky se nejstaršímu hokejistovi NHL rozhodně nescházely. „Utratit jen dva milióny dolarů za žijící legendu, která loni pořád udělala 16 gólů a 46 bodů, to je neuvěřitelné,“ kroutí hlavou Freeman. „Jsme šokováni, proč nedošlo k dohodě dřív.“

Calgary není zrovna silné na postu pravého křídla. Trenér Glen Gulutzan si navíc s českým veteránem docela rozuměl v Dallasu. Také Travelling Jagrs tedy už diskutují možnost Jágrova postavení do elitní řady k Johnnymu Gaudreauovi a Seanu Monahanovi. „Nemusí tam začít, ale myslím, že bude těžké udržet ho mimo prví útok,“ říká Freeman na adresu pětinásobného šampióna v produktivitě.

Pro všechny Jágrovy fanoušky je to velká úleva, pro ty z Alberty navíc obrovská radost. „Bude to pro nás ohromná možnost pořádně si ho užít. Calgary je skvělé místo. Uvidíte tady teď hodně červených dresů se jmenovkou Jágr,“ těší se obdivovatelé slavné 68tky z Alberty.

Pasování nového člena skupiny v době Jágrova přestupu do Bostonu:

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.