bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Cesta Tampy do finále: Bolts konečně plní roli favorita

19. září 2020, 14:30

Matěj Hodoval

Jedním ze dvou mužstev, která se budou ucházet o tu nejcennější trofej, je Tampa Bay. Poslední roky jeden z nejlepších týmů soutěže konečně potvrdil své kvality i ve vyřazovací části a vyhlíží možnost po šestnácti letech zvednout nad hlavu Stanleyův pohár.

Druhý tým Východní konference, čtvrtý tým celé soutěže.

Lightning nezopakovali dominanci z předchozího ročníku, přesto opět patřili v základní části National Hockey League k tomu vůbec nejlepšímu. Blesky stihly odehrát sedmdesát klání, v nichž dohromady posbíraly dvaadevadesát bodů.

Svěřenci Jona Coopera tedy měli jistotu postupu do samotného play-off, před kterým ještě odehráli tři zápasy ve skupině o umístění.

Tampa porazila 3:2 po nájezdech Washington, v základní hrací době pak stejným poměrem Boston. Jedinou prohru jim přichystala Philadelphia, nicméně je třeba dodat, že tato utkání se nesla spíše v přípravném duchu. 

Zbytečné obavy, historie se neopakovala

Mnoho příznivců nejlepší hokejové ligy světa se těšila na sérii mezi Lightning a Blue Jackets především z jednoho důvodu.

Předešlé play-off totiž nabídlo překvapení, které předpokládal opravdu málokdo. Modrokabátníci tehdy dokázali giganta naprosto zaskočit a po pouhých čtyřech zápasech bylo hotovo. Tampa neurvala byť jediný bod, Columbus naopak postoupil dál.

Letos se však žádné překvapení nekonalo. Vyrovnané sérii vládli brankáři, respekt si vysloužil především Fin Korpisalo mezi třemi tyčemi Blue Jackets. Jenže ani jeho famózní výkony na Blesky nestačily, ty slavily postup po pěti střetnutích.

Bitva gigantů

Ve druhém kole čekal na Cooperovy svěřence pořádný test.

Proti nim se totiž postavil Boston, byť bez gólmana Tuukky Raska, přesto jeden z nejobávanějších týmů celé soutěže.

I z tohoto ohledu se nakonec jeví konečný výsledek celé série jako překvapivý.

Bruins dokázali vstoupit do bitvy vítězně, nicméně následné čtyři zápasy patřily soupeři. Tampa mimo jiné zapsala i drtivou výhru 7:1, důležitější ale je, že se nakonec radovala ze vstupenky do konferenčního finále.

Řádila především lajna ve složení Goodrow – Gourde – Coleman, která jasně ukázala, že síla mužstva není jen v první formaci.

O korunu krále Východu 

V postupu do přímého souboje o Stanley Cup bránil Bolts poslední soupeř.

Islanders se prezentovali skvělou hrou směrem do defenzívy. Není divu, na střídačce je vede uznávaný kouč Barry Trotz, který na vrchol dovedl i Washington Capitals v sezoně 2017/2018.

Hned na úvod se představily Blesky výhrou 8:2, na které se podílel i Ondřej Palát, jenž patří v aktuální vyřazovací části k tahounům týmu.

Ostrovanům se vedlo proti Tampě lépe, než předchozím soupeřům. Isles uhráli dvě vítězství, to však pochopitelně na postup nestačilo.

Trenér Cooper se mohl spolehnout na gólový přínos od obránce Victora Hedmana. Urostlý Švéd skóroval hned čtyřikrát, dohromady pak má na svém kontě za letošní play-off už devět vstřelených branek.

Poslední krok

Nyní čeká na partu kolem kapitána Stevena Stamkose, jehož start ve finálové sérii je nejistý, mužstvo Dallasu.

V letošní vyřazovací části se zatím daří Tampě obdivuhodný počin, celek z Floridy totiž ještě neprohrál dva duely v řadě. Z každé porážky se tedy dokázal bleskurychle oklepat a následující střetnutí vyhrát. Budou Stars první, kdo to prolomí?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.