bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Český mladík si plní sen! Jenyš podepsal nováčkovskou smlouvu s Minnesotou!

7. května 2015, 17:45

Milan Šplíchal

Devatenáctiletý Pavel Jenyš, jenž v sezóně 2013/2014 pálil branky v nejvyšší české soutěži za Kometu Brno, dostal od Minnesoty nabídku na podepsání tříletého nováčkovského kontraktu. Neváhal a organizaci Wild se upsal. Smlouva nabude platnost v příští sezóně. Ta letošní mládežnickému reprezentantovi vyšla parádně. V nižších soutěžích, kde působil, patřil mezi nejlepší hráče. A začne tam i v příštím ročníku. Není ovšem vyloučeno, že nedostane šanci ani v nejprestižnější lize světa. Jak všichni víme, sezóna je dlouhá a stát se může opravdu cokoliv.

Odchovanec brněnského hokeje byl draftován v roce 2014. Na řadu šel v sedmém kole ze 199. pozice, vybral si ho právě jeho současný zaměstnavatel. Po solidních výkonech v OHL a AHL přišlo podepsání tříletého nováčkovského kontaktu, po kterém přijímal Jenyš mnoho gratulací. „Pavla znám od malička, viděl jsem stovky jeho zápasů a tisíce tréninků. Čtyři roky hrál s mým synem v Kometě Brno a později i v reprezentačním dresu od šestnáctky po osmnáctku. Je to rozený střelec, přímočarý hráč. Skautům NHL se vždy líbil, František Musil (skaut Edmontonu) v něm viděl talent s potenciálem pro NHL, jeho styl hry mu byl blízký. Přeji mu hodně štěstí v příští sezóně," pochválil ho Pavel Zacha starší.

Uplynulou sezónu započal urostlý forvard v dresu Sudbury, jenž hraje Ontario Hockey League (OHL). A vedl si opravdu skvěle! Přestože jeho celek skončil na posledním místě a do play off se logicky neprobojoval, tak zářil. V 63 zápasech nasbíral solidních 45 bodů (15+30). Připsal si také stejný počet trestných minut. O kvalitách mladého centra svědčí zejména fakt, že se stal nejproduktivnějším hráčem svého týmu. Mezi střelci Sudbury skončil druhý, v nahrávačích zvítězil.

Brzký konec sezóny v OHL ho však mrzet nemusel, vždyť podepsal zkušební kontrakt se záložním týmem Minnesoty, kterým je Iowa Wild. Na AHL se Jenyš vcelku rychle aklimatizoval. V osmi odehraných zápasech nasbíral tři asistence, střelecky se však zatím neprosadil. I Iowa skončila v lize poslední, tudíž ani v AHL si nemohl brněnský odchovanec zahrát play off. Může tak alespoň fandit Minnesotě, která je v sérii s Chicagem prohru od vyřazení a po dovolené se připravit na novou sezónu, ve které může pořádně prorazit na farmě v American Hockey League.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.